От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 31 юли 2023 г.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО В РУ – ТРОЯН, на 30 юли след получен сигнал, че в интервала от 08:30 до 10:30 часа от частен дом в Априлци е извършена кражба на 1200 лева и златни накити. На местопроизшествието е извършен полицейски оглед и работа по случая продължават служителите на РУ - Троян.

ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ МЕЖДУ ЛЕК АВТОМОБИЛ И МОТОЦИКЛЕТ без поставена на него регистрационна табела е настъпил на 30 юли в 19:10 часа на пътя между кв. «Ново село» и кв. «Острец» в Априлци. На място е установено, че 33-годишен при управление на мотоциклет се е движил зад лек автомобил, управляван от 46-годишен, когато и двамата предприемат маневра „изпреварване“ на движещ се пред тях друг лек автомобил. При изпреварването мотоциклетистът е загубил контрол върху превозното средство и е напуснал пътното платно след което е паднал. Установено е, че е с два счупени долни крайника, откаран е за лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, образувано е досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

В РУЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, след като в периода от 29 до 30 юли е проникнато в имот в града и чрез взломяване на прозорец и разбит патрон на врата от каса, намираща се в помещението, е отнета парична сума в размер на 7000 лева. Работата по случая продължава.

НА 29 ЮЛИ ОКОЛО 14:00 ЧАСА В ЛУКОВИТ на ул. "Възраждане" 31-годишна при управление на лек автомобил и движение на заден ход е блъснала 66-годишна пешеходка, след което е напуснала местопроизшествието. Малко по-късно водачката е установена от служители на РУ – Луковит, и е санкционирана, пробата й за алкохол е отрицателна. Пострадалата жена е с фрактура на ръка. По случая в РУ – Луковит, е започнала полицейска проверка и работата продължава.

ОЩЕ 4 ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, при които леко са пострадали общо 4 човека, са регистрирани през изминалите почивни дни на територията на Ловешка област.

48-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ябланица, след като на 28 юли около 11:30 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 3.02 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Ябланица, е образувано бързо производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"