От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 10 август 2023 г.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА е проведена в Троян на 9 август от 21 до 24 часа. Проверени са 49 МПС и 57 лица като за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, заснети са 5 клипа за нарушение на скоростните режими и са връчени 7 електронни фиша.

ПРОВЕРКА НА ПАРКИРАН В РАЙОНА НА «БОАЗА» ЛЕК АВТОМОБИЛ и на три лица в него са извършили служители на РУ – Ябланица, на 9 август вечерта. Установено е, че мъжете са от с. Бежаново, а превозното средство е с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Работата по случая продължава, в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство.

46-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН В РУ - ТЕТЕВЕН, след като на 9 август в къща, обитавана от лицето в Тетевен, полицейски служители са открили и иззели 2.573 кг суха зелена тревиста маса – канабис. В хода на последвалите процесуално-следствени действия на последния етаж на къщата е открита изградена инсталация, предназначена за отглеждане на растения от вида на конопа в затворено помещение, снабдена с лампи, захранващи блокове, таймери за регулиране на процеса на осветление, отопление и напояване. На място е извършен оглед, като наркотичните вещества и цялото оборудване са иззети. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата по установяване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.                           

15 ЛИТРА НАЛИВЕН ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ и 1.435 кг суха тревиста маса с мирис на тютюн, без български акцизен бандерол, са иззели на 9 август служители на РУ – Тетевен, от частен дом в града, обитаван от 60-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство и РУ - Тетевен, продължава работа.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"