От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 август 2023 г.

16-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ - ТРОЯН, след като на 10 август около 15.30 часа на улица в града е спрян за полицейска проверка и в хода на последвалите процесуално-следствени действия в чантичка, държана от момчето е открито наркотично вещество - канабис, с бруто тегло 6 грама. Младежът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Троян, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТРОЯН, Луковит, с. Златна Панега и Угърчин на 10 август е проведена полицейска операция по широкообхватния метод с цел подобряване на пътнотранспортната обстановка. Пътните полицаи са извършили проверка на общо 78 МПС и 91 лица, като за установени нарушения са съставили 4 акта и 25 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските лични документи и са връчили 11 електронни фиша.

В РУ-ЛУКОВИТ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен малко след полунощ сигнал, че на улица в с. Петревене  е счупен фар и е огънат калник на паркиран лек автомобил, счупена е пейка и е повредена фасада на сграда. Извършен е първоначален оглед от екип на РУ - Луковит, като в хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия като съпричастен по случая е установен 36-годишен криминално проявен жител на селото. Криминалисти от РУ – Луковит, продължават работа по установяване местонахождението на лицето.

НА 10 АВГУСТ ОКОЛО 11.00 Ч. Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че в частен дом в с. Радювене е влязла непозната и чрез сила е издърпала чанта от ръцете на възрастна жена - обитателка на имота, и е взела и плик с пари оставен на маса – общо 1400 лв. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Ловеч, в резултат на които като заподозряна за случая е установена 51-годишна жена, криминално проявена. По случая е образувано досъдебно производство и РУ – Ловеч, продължава работа.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"