От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 15 август 2023 г.

НА 14 АВГУСТ ОКОЛО 01.55 Ч. В РУ-ТРОЯН е получен сигнал от 55-годишен мъж, че минути по-рано на улица в града чрез блъскане и дърпане му е отнета от джоб на дрехите сумата от около 500 лева. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като съпричастна към случая е задържана 52-годишна жена, криминално проявена. В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.     

НА 11 АВГУСТ В ОДМВР-ЛОВЕЧ Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от 33-годишна жена от Ловеч, че неизвестно лице, използвайки собствения й фейсбук профил, е склонило двама от приятелите й в социалната мрежа да му изпратят пари чрез предварително генерирани кодове за плащане – сума на обща стойност 682 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс, като в хода на последвалите процесуално-следствени действия служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – Ловеч, са установили, че от мобилен телефон е извършено проникване във фейсбук профила на потърпевшата. Като съпричастен към случая след проведени оперативно-издирвателни мероприятия за срок от 24 часа е задържан 25-годишен от община Бяла Слатина, който на 14 август е конвоиран в РУ - Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура - Ловеч.

НА 14 АВГУСТ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 09.30 Ч. ДО 11.30 Ч. на първокласен път I-4 при км 35+000 e проведена операция по широкообхватния метод за подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която служителите на сектор "Пътна полиция", РУ – Ловеч, и РУ - Угърчин, съвместно с представители на Агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Митници", АПИ и НАП са извършили проверка на 97 МПС и 102 лица, установили са 8 нарушения и са съставили 5 акта и 2 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 41 електронни фиша.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"