От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 1 септември 2023 г.

СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ НА 31 АВГУСТ служители на РУ – Луковит, са извършили проверка на лек автомобил, собственост на жител от града. Установено е, че превозното средство е обявено за международно издирване от Интерпол-Германия. Автомобилът е предаден доброволно и по случая е уведомен отдел "Интерпол" в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" (ДМОС). Работата по случая продължава. 

НА 31 АВГУСТ ОКОЛО 17.20 Ч. В С. БЪЛГАРСКИ ИЗВОР 61-годишен при управление на товарен автомобил е ударил в задната част движещ се пред него лек автомобил, който в този момент е спирал. Водачът на лекия автомобил е леко пострадал, като е отказал преглед в болница. Двамата водачи са тествани за алкохол и пробите им са дали отрицателни резултати. На 61-годишния мъж е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.          

28-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 31 август около 13.00 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, извършена с техническо средство, е дала положителен резултат за метамфетамин. По случая в РУ- Луковит, е образувано бързо производство и работата продължава.

ДВАМА МЪЖЕ, НА 19 И 27 ГОДИНИ, СА ЗАДЪРЖАНИ за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 31 август в с. Глогово в лек автомобил, собственост и управляван от 27-годишния мъж, са намерени хартиени опаковки, сгънати по специфичен начин, с различни по вид и количество наркотични вещества: кетамин с бруто тегло 25.1 грама, метамфетамин с бруто тегло 1.85 грама и 3.61 грама канабис. Превозното средство е с нанесени повреди на стъкла, врати и светлини. По случая са образувани две досъдебни производства - по чл.216 и по чл.354а от Наказателния кодекс и работата продължава.

ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ по широкообхватния метод, проведена в Ябланица на 31 август от 09.30 до 11.30 ч., пътни полицаи са извършили проверка на 27 МПС и 34 лица като за установени нарушения са съставили един акт и три глоби с фиш и са връчили 8 електронни фиша.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"