От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 4 септември 2023 г.

ВЕЛОСИПЕДИСТ Е ПОСТРАДАЛ ПРИ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ в с. Терзийско на 2 септември около 18.30 часа. При управление на лек автомобил и маневра завиване наляво 52-годишният водач не е пропуснал насрещно движещия се направо 30-годишен велосипедист и между превозните средства последвал сблъсък. Велосипедистът е прегледан в болница, където е констатирано, че е с охлузна рана на коляното, а водачът на лекия автомобил е тестван за алкохол и пробата му е отчела 1.54 промила в издишания въздух.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Троян, и са му съставени два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата. По случая е образувано бързо производство и работа продължава РУ - Троян.

НА 1 СЕПТЕМВРИ ОКОЛО 12.00Ч. В РСПБЗН-ЛОВЕЧ е получен сигнал за пожар на гараж и лек автомобил в него, в ж.к. «Младост» в града. Огънят е унищожил постройка с площ около 30 кв. метра  и лек автомобил «Опел», а са спасени други две превозни средства, които са били в непосредствена близост. Най-вероятна причина за пожара е неправилно боравене с открит огън. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 2 СЕПТЕМВРИ В 05.30 ЧАСА НА ПП I-4 в района на с. Български извор 35-годишен при управление на лек автомобил е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил челно в движещия се в посока Варна друг лек автомобил с водач 40-годишна жена. При сблъсъка са пострадали водачката и 64-годишна пътничка, която я е придружавала в превозното средство. Двете са прегледани в болнично заведение като опасност за живота им няма.   Водачът на другото превозно средство също е прегледан и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни като е установено, че мъжът е шофирал след като свидетелството му за правоуправление на МПС е било отнето. Той е отказал проба за наркотици. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Тетевен.

НА 2 СЕПТЕМВРИ ОКОЛО 12.10 Ч. В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. СЛАТИНА 39-годишен при управление на лек автомобил не е спазил пътен знак Б2 и със страничната част на автомобила си е ударил движещия се по пътя с предимство товарен автомобил "Рено" с водач 41-годишен мъж. При инцидента са пострадали водачът и пътник от «Рено»-то, а водачът и пътници от лекия автомобил са без съществени наранявания. Пробите за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни, а по случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство.

НА 1 СЕПТЕМВРИ В РУ-ЛОВЕЧ Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че от неопределена дата до момента от търговски обект в града е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство.

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО и се разследват обстоятелствата при които на 3 септември около 03.45 ч. е бил нанесен побой в града над 28-годишен жител на с. Васильово. Работата по случая продължава.

28-ГОДИШНА Е ЗАДЪРЖАНА ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ловеч, след като на 1 септември около 11.30ч. е установена да управлява лек автомобил в района на МБАЛ – Ловеч, след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ – Ловеч, продължават работа.

 

          

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"