От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 септември 2023 г.

ЗА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ Е ОБЯВЕН лек автомобил «Мерцедес», след като в нощта на 8 срещу 9 септември е отнет от улица в Ловеч. Автомобилът е собственост на 20-годишен младеж. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Троян - на 8 септември служители на РУ – Троян, са проверили 74 лица и 68 МПС и са съставили 1 акт и 13 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), 3 акта по Закона за българските лични документи и 3 акта по наредба на Община Троян. Проверени са още 2 автоморги и депа, 3 заложни къщи и 3 търговски обекта, а съвместно със служители на Регионална дирекция по горите – Ловеч, са проверени и две сечищата в землището на с. Шипково.

Луковит – на 8 септември на територията на общината са обходени 12 населени места, проверени от полицейските служители са 82 лица и 65 МПС, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 14 глоби с фиш по ЗДвП. В хода на специализираната операция е получен сигнал от 20-годишен жител на с. Дерманци, че в нощта на 7 срещу 8 септември неизвестен е отнел велисипеда му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които превозното средство е намерено и иззето, а 55-годишен от Луковит е задържан като съпричастен за кражбата. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Тетевен – за времето от 22.00 ч. на 9 септември до 06.00 ч. на 10 септември служители на РУ – Тетевен, са извършили проверка на 62 лица и 37 МПС, като за констатирани нарушения на ЗДвП са съставили 7 глоби с фиш и са връчили 37 електронни фиша.         

СИГНАЛ ЗА ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ на ПП I-3 км 160.300 е получен на 9 септември в 17.35 ч. в РУ - Ябланица. На място е установено, че 70-годишен велосипедист, който е пътувал от местността «Прелог» в посока към гр. Ябланица е загубил контрол над превозното средство и е паднал извън пътното платно. Велосипедистът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като е отчетен резултат от 1.42 промила в издишания въздух. Прегледан е в болница и е освободен, като са му съставени 2 акта по ЗДвП.

НА 8 СЕПТЕМВРИ ОКОЛО 10.30 ЧАСА НА ТРЕТОКЛАСЕН ПЪТ 401 при км19+200. 39-годишен при управление на мотоциклет «Сузуки» е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал извън пътното платно. Мъжът е откаран в болница с множество счупвания на ребрата в лявата страна и травма на гръден кош. Издаден е констативен протокол за пътнотранспортно произшествие.                                                     

НА 9 СЕПТЕМВРИ В 01.15Ч. В С. ГРАДЕЖНИЦА 19-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство и се е ударил в паркиран на пътното платно друг лек автомобил, който пък от своя страна удря каруца, спряна пред него. При инцидента е пострадала 21-годишна пътничка от първото превозно средство, която е откарана за преглед и лечение в болнично заведение. 19-годишният водач е тестван за алкохол и наркотици, като и двете проби са отрицателни. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство.

СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Тетевен, на 8 септември 36-годишен е установен като съпричастен към кражбата на сумата от 900 лева, отнета от частен дом в Тетевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ – ТЕТЕВЕН, съвместно с представители на РДГ - Ловеч, ТП ДГС - Тетевен и БАБХ са провели на 8 септември полицейска операция, в рамките на която са извършили проверка на 26 лица, 14 МПС, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 3 заложни къщи, 1 автосервиз, направени са 5 проверки на питейни и увеселителни заведения и 5 проверки на търговски обекти. Съставен е констативен протокол по Закона за горите от служителите на РДГ-Ловеч, съставени са 5 протокола по чл.64 и 65 от ЗМВР, 4 глоби с фиш по ЗДвП и е задържано едно лице за кражба на 6 куб. метра дървесина от временен склад в с. Глогово. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от Наказателния кодекс.

                                                                        

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"