От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 25 септември 2023 г.

45-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 24 септември около 23:40 часа при управление на лек автомобил в Летница е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол извършена с техническо средство е отчела 2.46 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

НА 22 СЕПТЕМВРИ ОКОЛО 11:00 ЧАСА В ЛОВЕЧ полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 26-годишен. Водачът е тестван за наркотици с техническо средство, като е отчетен положителен резултат за наличие на амфетамин и метамфетамин. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и е дал кръвна проба за анализ, след което е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ловеч.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ НА ПЪТЯ Луковит-Карлуково на 22 септември около 08:30 часа 65-годишен е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е преобърнал встрани. При инцидента са пострадали леко трима пътници, които са прегледани и освободени за домашно лечение, а водачът е откаран за лечение в плевенска болница. Пробата му за алкохол е отрицателна. Причините за произшествието се изясняват от РУ - Луковит.

ПРЕЗ ТРИТЕ ПОЧИВНИ ДНИ на територията на областта са регистрирани още 4 леки пътни произшествия, при които са пострадали 6 човека.

36-ГОДИШЕН КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН на 24 септември около 17:00 часа е влязъл в дома на свой съгражданин в Луковит и е унищожил стъклата на два стъклопакета и предно панорамно стъкло на паркиран лек автомобил. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и се работи по установяване местонахождението на 36-годишния мъж, който след деянието се е укрил.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО в РУ – Тетевен, след получен на 24 септември сигнал, че от частен имот в с. Гложене след разбиване на три входни врати е извършена кражба на електрическа косачка, електрически тример, преносимо барбекю, алуминиева стълба 6 метра, смесителна батерия, телевизор и градински инструменти от различен вид. Последно имотът е посещаван есента на 2022 година. Работата по случая продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"