От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 2 октомври 2023 г.

86-ГОДИШЕН ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ и заобикаляне на лице, работещо на ул. „Васил Левски“ в Троян, не е оставил достатъчно странично разстояние между управляваното от него превозно средство и пътния работник и е последвал удар с дясното странично огледало. При инцидента, станал на 29 септември около 13:00 часа, е пострадала 56-годишна жена, която е откарана за преглед в болница и е освободена, а на водача е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

44-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ТРОЯН, след като на 1 октомври около 15 часа при управление на лек автомобил в с. Черни Осъм е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. По случая в РУ – Троян, е образувано бързо производство по чл. 343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

В РУ-ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен на 29 септември сигнал, че в нощта на 28 срещу 29 септември от фирмен цех на бул. „Освобождение“ в града след разбиване на три входни врати е отнета сумата от 800 лева. Работа по случая продължават служителите на РУ - Ловеч.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

На 1 октомври по повод откриването на ловния сезон на територията, обслужвана от ОДМВР – Ловеч, съвместно с представители на Регионална дирекция по горите – Ловеч, са проведени редица полицейски операции за спазване изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча (ППЗЛОД).

В ЛУКОВИТ служители на РУ – Луковит, съвместно с представители на ДГС Лесидрен са извършили проверка на ловно-рибарски дружини (ЛРД) в Карлуково и Беленци. Проверени са 20 участници в ловния излет, нарушения не са констатирани.

В ЯБЛАНИЦА е извършена проверка на ЛРД Ябланица, като общо 15 участници в излета са изпробвани с техническо средство дрегер за употреба на алкохол, като не се констатирани нарушения на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД.

В ТЕТЕВЕН е извършена проверка на ЛРД Полатен, като са проверени 19 ловци. Няма установени нарушения.

В ТРОЯН са проверени ЛРД в селата Ломец и Борима, като не са констатирани нарушения.     

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"