От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 10 октомври 2023 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ВЛЕКАЧ с прикачено към него полуремарке, по време на движение и поради недостатъчно странично разстояние, 47-годишен от гр. Пещера е блъснал на ул. «Ген. Карцов» в Троян 83-годишна велосипедистка. Инцидентът е станал на 9 октомври около 10:45 часа. Жената е откарана за преглед в Филиала за спешна медицинска помощ в Троян, където е прегледана и освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 47-годишния мъж е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

МЪЖ НА 24 ГОДИНИ И ДВЕ ЖЕНИ на 23 и 31 години са задържани на 9 октомври в РУ - Угърчин, след като между две групи лица е възникнал скандал в центъра на града. При възникналата разпра се е стигнало до физическа саморазправа между лицата, както и до нанасяне на материални щети по паркиран в близост лек автомобил. Тримата са задържани за срок до 24 часа в РУ - Угърчин, а по случая е образвано досъдебно производство по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс и работата по изясняване на всички обстоятелства около конфликтната ситуация продължава.

27-ГОДИШЕН ОТ ГР. ЧЕРВЕН БРЯГ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 9 октомври около 21:40 часа при управление на лек автомобил от с. Дъбен към с. Торос е спрян за полицейска проверка и при тестване с техническо средство за употреба на наркотични вещества е отчетен положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Проверка в масивите на МВР е показала, че водачът е и неправоспособен. По случая в РУ – Луковит, е образувано бързо производство и работата продължава.

СЛЕД ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, проведени от служители на Участък Български извор, местен 41-годишен мъж е установен като съпричастен към счупването на прозорци на частен дом в същото село. По случая в РУ – Тетевен, е започнала проверка и работата продължава.

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 2 ДО 9 ОКТОМВРИ на територията, обслужвана от РУ – Луковит, е проведена специализирана операция по пътна безопасност, в хода на която полицейските служители са проверили 252 лица и 246 МПС, като за установени нарушения са съставили 13 акта и 73 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и 7 акта по Закона за българските лични документи (ЗБЛД) и са заснели 5 клипа за скорост.

За същия период от време операция за подобряване на пътната обстановка е проведена и на територията на община Тетевен. Проверени са 195 лица и 182 МПС и са съставени 6 акта и 67 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП, 11 акта по ЗБЛД, и са връчени 23 електронни фиша.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"