От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 16 октомври 2023 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ и наличие на пътен знак Б2 (Стоп), поставен на изход на крайпътна бензиностанция в Априлци, 29-годишна водачка не е пропуснала и е ударила движещия се по път с предимство мотоциклет, управляван от 36-годишен мъж. След инцидента, станал на 14 октомври около 18:00 часа, мотоциклетистът е откаран към болнично заведение, където е установено, че е с фрактура на ръка. Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни. По случая е извършен оглед и в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство.

ПРОВЕРКА НА ТРИ ЛОВНО-РИБАРСКИ ДРУЖИНИ в селата Смочан, Гостиня и Пресяка са извършили служители на РУ – Ловеч, на 14 октомври. Проверени са общо 20 участници в ловния излет за спазване на изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча като нарушения не са установени.

НА 13 ОКТОМВРИ ОКОЛО 17:20 ЧАСА В ЛУКОВИТ на кръстовището, образувано от улиците "Предел" и "Възраждане", 36-годишна жена при управление на лек автомобил и завиване наляво е ударила изчакващ на знак Б2 мотоциклет, управляван от 61-годишен мъж. При инцидента е пострадал леко мотоциклетистът, който е прегледан в болнично заведение и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни; на жената е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА ИЗХОДА НА С. ЗЛАТНА ПАНЕГА В ПОСОКА С. РУМЯНЦЕВО на 13 октомври около 08:15 часа са се ударили челно лек автомобил с водач 57-годишен мъж от Плевен и бус, управляван от 61-годишен от гр. Оряхово. При сблъсъка са пострадали водачът на лекия автомобил, който е откаран в болница в тежко състояние и 58-годишна пътничка от същото превозно средство, която е без опасност за живота. Водъчът на буса е с фрактура на китка. В буса са пътували и две жени, които са с повърхностни наранявания. По случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

НА 14 ОКТОМВРИ ОКОЛО 13:30 ЧАСА НА ПЪТ II-35 (Плевен-Ловеч) при км 26+480 лек автомобил "Ауди" с водач 37-годишен от Враца при движение е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. След първоначалния удар колата е отскочила и е последвал удар в друго дърво, като превозното средство е останало заклинено в него. В резултат на сблъсъка са пострадали жена на 59 години и момиче на 13 години, които са пътували на задната седалка в колата, както и 59-годишен мъж, който е пътувал на предната седалка. Жените са прегледани и освободени, а мъжът е оставен за лечение в болница. Водачът е тестван за алкохол като техническото средство е отчело 0.2 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

МЪЖ НА 46-ГОДИНИ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 13 октомври около 23:50 часа при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка в Тетевен и е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.38 промила. По случая в РУ – Тетевен, е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 12 ОКТОМВРИ СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ служители на РУ – Тетевен, са извършили претърсване в частен дом в с. Глогово, обитаван от 66-годишен мъж. Открити и иззети са документи, включително и такива, за които има съмнение, че са с подправено съдържание, и на които предстои да бъдат назначени експертизи, както и около 50 литра наливен етилов алкохол без бандерол. По случая в РУ – Тетевен, са образувани две досъдебни производства и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение - Тетевен.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"