От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 19 октомври 2023 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ В С. ШИПКОВО на 18 октомври около 09:30 часа 62-годишен е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. При инцидента е пострадал водачът, който е настанен за лечение в болница, а 62-годишна пътничка от превозното средство е прегледана и освободена за домашно лечение. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

76-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН за срок до 24 часа, след като на 18 октомври около 22:00 часа при управление на лек автомобил в града е самокатастрофирал и направената му от полицейските служители проба за алкохол с техническо средство е отчела 1.85 промила. По случая в РУ – Троян, е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 18 ОКТОМВРИ ОКОЛО 14:30 ЧАСА В ЛОВЕЧ на ул. «Търговска» 47-годишна жена при потегляне с лек автомобил е блъснала 54-годишен пешеходец. Пострадалият е леко ранен, а водачката е тествана за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО, след като на 18 октомври около 15:00 часа на пътя за с. Градежница, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач на 33 години и след тестване с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Тетевен, и му е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

В ЗЕМЛИЩЕТО НА С. ГРАДЕЖНИЦА ПОЛИЦЕЙСКИ АВТОПАТРУЛ Е СПРЯЛ за проверка лек автомобил с водач 18-годишен от с. Добревци. Пътните полицаи са установили, че регистрационните табели, поставени на превозното средство, са издадени за друго МПС. По случая, станал на 18 октомври около 15:30 часа, в РУ – Тетевен, е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

НА 18 ОКТОМВРИ ОКОЛО 16:30 Ч. В С. БЪЛГАРСКИ ИЗВОР автопатрул на РУ – Тетевен, е спрял за проверка лек автомобил без поставени регистрационни табели. Установено е, че в превозното средство, управлявано от 32-годишен мъж, са натоварени около 0,90 куб. метра дърва за огрев, нарязани на късове с дължина от около един метър всеки, немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет. Водачът е тестван за наркотици, като пробата му е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая в РУ – Тетевен, са образувани три бързи производства, мъжът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът и превозваната в него дървесина са иззети.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"