От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 23 октомври 2023 г.

СИГНАЛ ЗА ВЪЗНИКНАЛ СКАНДАЛ и последвало сбиване в с. Борима между 73-годишен мъж и двамата му синове на 53 и 50 години от една страна и 31-годишен техен съселянин е получен в РУ – Троян, на 21 октомври около 5:00 часа. При скандала мъжете са си разменили удари с различни предмети, като в резултат на това 53-годишният е с травма на главата, другият брат е с отоци на ръцете, а опонентът им е с разцепена устна. Всички пострадали са прегледани в болнично заведение. Полицейски служители са извършили оглед на мястото на инцидента и са иззели веществени доказателства, като по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс и работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата в града.

НА КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛЕВАРДИТЕ "Освобождение" и "Мизия" в Ловеч 73-годишен при управление на лек автомобил «Нисан» и извършване на маневра завиване наляво по бул. "Мизия" с посока центъра на Ловеч не е пропуснал и е ударил насрещно движещ се друг автомобил с водач 24-годишен мъж. При сблъсъка, станал на 22 октомври около 9:00 часа, е пострадал 35-годишен пътник в «Нисан»-а, който е откаран в болнично заведение с фрактура на бедрена кост. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В КЪЩА В С. ДЕБНЕВО е получен в полицията и пожарната в Троян на 22 октомври около 15:55 часа. Към адреса незабавно е изпратен екип от огнеборци. Въпреки намесата им къщата е изгоряла, но са спасени други три сгради. Няма пострадали хора. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и причините за пожара се изясняват под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение - Троян.

НА 21 ОКТОМВРИ В РУ-ЯБЛАНИЦА И РСПБЗН-ЯБЛАНИЦА е получен сигнал за пожар в сухи треви и остатъци от изоставени сгради с различно предназначение и неустановена собственост. На място незабавно са изпратени екипи на местната Районна служба ПБЗН и на РСПБЗН - Луковит. Огънят е унищожил 7 сгради на площ 350 квадратни метра и около 100 кв. м покривна конструкция, изгорели са и около 900 дка сухи треви и храсти. По случая в РУ – Ябланица, е образувано досъдебно производство.

През двата почивни дни на територията на областта са регистрирани общо 47 произшествия по линия на пожарната безопасност, при които не са нанесени материални щети, но на 21 октомври са изгорели общо около 800 дка сухи треви и храсти, а на 22 октомври – около 530 дка.

45-ГОДИШЕН ОТ С. ГЛОГОВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 22 октомври около 20:00 часа при управление на лек автомобил в посока село Чавдарци е спрян за полицейска проверка и при тестването му с техническо средство за употреба на алкохол са отчетени 3.25 промила в издишания въздух. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за анализ, задържан е в РУ - Ловеч, а по случая е образувано бързо производство.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛУКОВИТ И ТЕТЕВЕН на 20 октомври е проведена специализирана операция, в хода на която са проверени 111 МПС и 121 лица, като за установени нарушения са съставени 12 акта и 14 глоби с фиш и са връчени 9 електронни фиша.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ-ТРОЯН, РУ-ЛОВЕЧ И РДГ-ЛОВЕЧ са извършили на 21 и 22 октомври проверка на общо 62 участници в ловен излет от ловно-рибарските дружини в селата Бели Осъм, Чифлик, Стефаново и Малиново. Извършен е контрол относно спазването на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, както и на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба с цел недопускане на произшествия преди по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТЕТЕВЕН служители на местното районно управление съвместно с представители на РДГ -Ловеч, са извършили на 21 и 22 октомври проверка за установяване и документиране на закононарушения, свързани с добива, транспортирането, съхранението, преработката и търговията с дървесина. По време на специализираната операция са проверени общо 16 адреса, като са установени две нарушения на Закона за горите, за които служителите на РДГ – Ловеч, са съставили два акта. 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"