От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 20 ноември 2023 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ НА МОКЪР ПЪТ в Троян на ул. „Ген. Карцов“ около 14:20 часа на 17 ноември 30-годишен е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дървена врата на частен дом. След произшествието водачът е напуснал мястото на инцидента, но малко по-късно е установен. Изпробван е с техническо средство за наличие на алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и протокол за пътнотранспортно произшествие.

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен на 18 ноември сигнал, че от товарен автомобил, паркиран пред частен дом в с. Рибарица са отнети две гуми с джанти и свързващите ги гайки, както и резервна гума с джанта. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Тетевен, като съпричастен към кражбата е установен 57-годишен местен жител, а отнетите вещи са открити, иззети и върнати на собственика им. Работата по случая продължава.

НА 17 НОЕМВРИ В РУ-УГЪРЧИН СЕ Е ЯВИЛ 87-ГОДИШЕН жител на с. Лесидрен, който обявил личния си автомобил за издирване. Полицейските служители са установили, че в началото на месеца мъжът е самокатастрофирал на път 401- 4+400 км, като до 13 ноември превозното средство е било на мястото на произшествието, а на 17 ноември е установена липсата му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които превозното средство е открито в с. Галата на поляна зад частен дом без регистрационни табели. На място е извършен полицейски оглед, след което автомобилът е иззет, а 46-годишен мъж от с. Български извор е задържан за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, като съпричастен към противозаконното отнемане.

По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРОВЕРКА НА ЛИЦА и автомобили, осъществяващи таксиметров превоз на хора в нарушение на действащото законодателство, е проведена на територията на Тетевен на 17 ноември. В хода на предприетите действия полицейските служители са установили два леки автомобила с водачи на 39 и 37 години, за които има данни, че са извършвали нерегламентиран превоз на пътници без необходимите разрешения за извършване на дейността. По случаите в РУ – Тетевен, са образувани две досъдебни производства и работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение - Тетевен.

31-ГОДИШЕН ОТ С. КИРЧЕВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, след като на 19 ноември около 16:00 часа при управление на лек автомобил по бул. «България» в областния град е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Мъжът е дал и кръвна проба за анализ. Работата по случая продължава.

НА 19 НОЕМВРИ ОКОЛО 15:15 ЧАСА В С. БРЕСТНИЦА 24-годишен местен жител при управление на лек автомобил е навлязъл с несъобразена скорост в района на бензиностанция и се е ударил в търговски обект, разположен в зоната. Установено е, че водачът е неправоспособен, а при тестване с техническо средство за употреба на алкохол е отчетен резултат от 1.88 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ – Ябланица, е образувано бързо производство.

НА 17 НОЕМВРИ ОКОЛО 14:45 ЧАСА НА ПЪРВОКЛАСЕН ПЪТ I-4 при километър 37+900 54-годишна жена при управление на лек автомобил по мокър път е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е преобърнала. След произшествието жената е откарана за лечение в болница в Плевен. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

54-ГОДИШЕН ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 17 ноември около 18:40 часа при управление на лек автомобил по бул. «Мизия» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.38 промила в издишания въздух. Водачът е дал и кръвна проба за анализ. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.  

НА 19 НОЕМВРИ В 00:35 ЧАСА В РУ-ЛУКОВИТ Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от филиала на спешна помощ в града, че при тях за лечение е постъпил 73-годишен жител на с. Беленци, който се е самопрострелял. Пред служители на РУ – Луковит, мъжът е потвърдил, че сам се е наранил с незаконно притежавана от него ловна пушка пред входната врата на къщата си. Последвал е оглед на мястото на произшествието като роднини на пострадалия са предали на полицаите с протокол за доброволно предаване гладкоцевно ловно оръжие 16-ти калибър - неустановена марка и модел и 11 ловни патрона 16-ти калибър. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и работата продължава.                                              

          

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"