От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 27 ноември 2023 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ по заснежена и хлъзгава асфалтова настилка в Троян на 26 ноември около 05:40 часа 30-годишен е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

58-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 26 ноември около 01:20 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, направена с техническо средство, е отчела 3.14 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Троян, е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 24 НОЕМВРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛУКОВИТ е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са обходили 11 населени места и са извършили проверка на 61 лица и 52 МПС, като за установени нарушения са съставили 5 акта и една глоба с фиш по Закона за движение по пътищата, един акт по Закона за българските лични документи и е образувано едно бързо производство.

В РУ-ЛУКОВИТ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа 49-годишен, който на 24 ноември около 14:00 часа при управление на мотопед в с. Торос е спрян за полицейска проверка, при която е установено, че шофира без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 39 СИГНАЛА ЗА ПРОИЗШЕСТВИЯ СА РЕАГИРАЛИ на 26 ноември служителите на Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» (РДПБЗН) – Ловеч. Повечето от произшествията се отнасят за отстраняване на паднали дървета, клони или предмети на пътното платно. Екипи на пожарната служба в Ловеч са участвали в евакуирането на хора, аварирали или закъсали с автомобилите си в селата Катунец, Крушуна, Стефаново, Брестово, Славяни, Горан и на пътя Дойренци-Дренов. Екипи на службата в Троян са евакуирали група от 9 човека на Беклемето и са оказали съдействие на аварирал автомобил в Априлици.

И ДВА ПОЖАРА СА РЕГИСТРИРАНИ на територията на община Троян на 26 ноември:

- Около 12:30 часа огнеборци от РСПБЗН – Троян, са реагирали на сигнал за пожар в къща в махала «Габърска». Огънят е унищожил около 70 кв. метра  покривна конструкция и домашно имущество. Най-вероятна причина за произшествието е строителна неизправност.

 - Малко преди 20:00 часа е получен сигнал за пожар в гараж в с. Гумощник. Изгоряло е домашно имущество и около 10 кв. метра дървена ламперия. Спасена е сградата, а най-вероятна причина за пожара е късо съединение.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"