От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 04 декември 2023 г.

33-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН, след като на 1 декември при получен сигнал и последвала проверка е установен да държи 5 кутии, надписани, че съдържат 95% хексахидроканабидол. В кутиите са били поставени 5 стъклени капсули, всяка с мундщук за пушене от пластмаса. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс и работа продължават служителите на РУ - Троян.

НА 2 ДЕКЕМВРИ ОКОЛО 20.00 Ч. В ТРОЯН на ул. «Васил Левски» 52-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 50-годишен пешеходец. Пострадалият е откаран в болница със счупена дясна подбедрица, след което е транспортиран за лечение в Плевен. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Работа по случая продължават служителите на РУ - Троян.

НА 3 ДЕКЕМВРИ ОКОЛО 13.50 Ч. В ЗЕМЛИЩЕТО НА УГЪРЧИН в местността «Мерата» при законно провеждащ се ловен излет 52-годишен мъж се е самопрострелял в крака със законно притежавано ловно оръжие. Пострадалият е откаран за преглед и лечение в болница, а оръжието му е иззето с протокол за доброволно предаване и е уведомен дежурен прокурор в ЛРП. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Работата по случая продължава.

Ден по-рано полицейски служители са извършили проверка на ловно-рибарска дружина (ЛРД) в с. Добревци, общ. Ябланица, на ЛРД в Тетевен и на ЛРД в с. Соколово и кв. Гозница на територията на община Ловеч. Проверени относно изискванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ), Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на ЗЛОД са общо 53 ловци. Специален акцент при проверките е поставен на безопасното боравене с оръжието и употребата му по време на ловния излет, както и транспортирането му в калъф със заключващо устройство зад спусковата скоба. Всички ловни излети са били законно разрешени, а участниците в тях са тествани за алкохол, като пробите им са отрицателни.

34-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛОВЕЧ за срок до 24 часа, след като на 1 декември около 23.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици е отчела положителен резултат за метамфетамин. На водача е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и му е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба. Работа по случая продължава РУ - Ловеч.

В РУ-ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен на 1 декември сигнал от служители на «Електрохолд» ЕООД, че от частен дом в ж.к. «Младост» е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. Констатирано е, че са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Работа по случая продължават служителите на РУ - Ловеч.

НА 2 И 3 ДЕКЕМВРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЛУКОВИТ е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са обходили 10 населени места и са проверили 49 лица и 38 МПС, като не са установили нарушения.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"