От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 5 декември 2023 г.

33-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН за срок до 24 часа, след като на 4 декември при получен сигнал и последвала проверка в имот, обитаван от лицето в с. Орешак, е установено, че отглежда растения от рода на конопа. В хода на процесуално-следствените действия по реда на НПК (претърсване и изземване) в стая на първия етаж в къщата са намерени и иззети две саксии с канабис, като растенията са били с височина 30-35 см. По случая е образувано досъдебно прозводство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

НА 4 ДЕКЕМВРИ В РУ-ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 21-годишен, който около 21:00 часа при управление на лек автомобил по ул. «Княз Имеретински» в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че управлява след употреба на наркотични вещества. Водачът е отказал да даде кръвна проба за анализ. Работата по случая продължава.

В ПЕРИОДА ОТ 27 НОЕМВРИ ДО 4 ДЕКЕМВРИ на територията, обслужвана от РУ – Луковит, е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 183 лица и 170 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 28 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 6 акта по Закона за българските лични документи.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"