От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 9 февруари 2024 г.

В РУ-ТРОЯН НА 8 ФЕВРУАРИ Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО и за срок до 24 часа е задържан 18-годишен жител на града, който вчера около 11:15 часа при управление на лек автомобил в землището на с. Черни Осъм е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.44 промила в издишания въздух.

18-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА, след като на 8 февруари около 22:00 часа в с. Дебнево е спрян за полицейска проверка и в хода на последвалите процесуално-следствени действия и извършено претърсване е установено, че държи в портфейла си пакетче с метамфетамин с тегло около 0.5 грама. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Троян, продължават работа.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В КЪЩА В С. ЙОГЛАВ Е ПОЛУЧЕН в РУ – Ловеч, и РСПБЗН – Ловеч, на 8 февруари в 11:34 часа. Огънят е унищожил цялата покривна конструкция на пристройка към къщата, две постройки, предназначени за лятна кухня и килер, и са опушени около 100 кв. метра стени. Няма пострадали хора. Огнеборците са спасили друга сграда в съседство. Най-вероятна причина за произшествиено е неправилно боравене с открит огън. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и се изясняват точните причини за пожара.

СИГНАЛ ЗА ГОРЯЩА КЪЩА В С. ЧЕРНИ ВИТ Е ПОЛУЧЕН в РСПБЗН – Тетевен, на 8 февруари в 05:37 часа. Унищожени са около 150 кв. метра покривна конструкция, 7 броя бяла и черна техника и домашно имущество. Няма пострадали хора. Вероятна причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителен уред.

НА 8 ФЕВРУАРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ – ЛОВЕЧ, са регистрирани още 17 произшествия, при които са изгорели около 1512 декара сухи треви и не са нанесени преки материални щети. С най-голяма площ са били пожари на сухи треви край гр. Угърчин - 800 дка, и край с. Златна Панега - 550 декара. С намесата си огнеборците са спасили общо 65 дка смесени гори (край с. Златна Панега и с. Гумощник), 10 дка иглолистни гори (в землището на с.Чифлик) и 4 сгради (с. Гумощник).

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"