От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 12 февруари 2024 г.

44-ГОДИШЕН ОТ С. ДОБРОДАН Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 11 февруари около 16.00 ч. при управление на лек автомобил в с. Орешак е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела над 1,2 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Троян, е образувано бързо производство и работата продължава.

НА 9 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 22.30 Ч. В ЛОВЕЧ на ул. «Цар Иван Александър» екип на Пътна полиция е спрял за проверка лек автомобил с водач 22-годишен мъж. Водачът е тестван за наркотични вещества, като пробата му е отчела наличие на амфетамин. Мъжът е дал и кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а в РУ – Ловеч, е започнала проверка.

В РУ-ЛУКОВИТ Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО и за срок до 24 часа е задържан 17-годишен, който на 11 февруари около 03.00 ч. е управлявал лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоуправление и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Младежът е отказал да даде кръвна проба за анализ, както и да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Работа по случая продължава.

Произшествия на територията на Регионална дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» - Ловеч:

НА 10 ФЕВРУАРИ В 19.50 Ч. В РСПБЗН-ЛОВЕЧ е получен сигнал за пожар на сухи треви, низово в гори и ливади в землището на с. Дъбрава. Унищожени са 77 дка горски фонд и около 180 дка ливади. Спасени са 5 къщи, разположени в близост. Вероятна причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

НА 11 ФЕВРУАРИ В 06.43 Ч. ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН-ТРОЯН са реагирали на сигнал за пожар в с. Голяма Желязна, местността "Бърнене". Пристигналите на място служители са установили, че най-вероятно огънят е тръгнал от запалена трева в канавка до пътя, като се е разгорял пожар на сухите треви и храсти. Силният вятър през вчерашния ден е разнесъл огъня през пътя, като е обхванал тревите и храстите, а след това и две керпичени необитаеми сгради, които са изгорели напълно и са останали само каменните им дувари. Огнеборците са спасили две други сгради, 14 кв. метра дървен материал и един плавателен съд. Причините за пожара се разследват от РУ - Троян, като по случая е образувано досъдебно производство.

В 11.40 Ч. НА 11 ФЕВРУАРИ В УПБЗН-АПРИЛЦИ е получен сигнал за пожар в две къщи в с. Велчево. Огънят е унищожил постройките, които са били необитаеми, като са останали само каменните им дувари. Спасени са две други сгради, а причините за пожара са в процес на изясняване, като в РУ Троян е образувано досъдебно производство.

В 14.53 Ч. СЛУЖИТЕЛИ НА РСПБЗН-ЯБЛАНИЦА са реагирали на сигнал за горящ товарен автомобил в с. Златна Панега. Огънят е унищожил две гуми и джанти и част от брезента на ремаркето. Причина за произшествието е техническа неизправност по превозното средство.

В 16.30 Ч. В РСПБЗН-ЛУКОВИТ е получен сигнал за пожар в лятна кухня в с. Торос. Унищожено е домашно имущество и са опушени стени. Спасена е къщата и постройка до нея. Причините за пожара са в процес на изясняване.

ПРЕЗ ДВАТА ПОЧИВНИ ДНИ ОГНЕБОРЦИТЕ от районните служби по пожарна безопасност на територията на област Ловеч са реагирали на още 50 сигнала за произшествия и пожари, като при тях няма нанесени преки материални щети и са изгорели общо около 1200 дка сухи треви.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"