От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 февруари 2024 г.

НА 13 ФЕВРУАРИ В РУ-ТРОЯН Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ, че в периода от средата на м. януари 2024 г. до този ден неизвестен е проникнал във вилна постройка в с. Голяма Желязна, откъдето са отнети моторна коса, въдица, пръскачка, брадва, коса и домашна посуда. Последвали са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като съпричастен към кражбата е установен 49-годишен криминално проявен жител на селото. Част от вещите - предмет на престъпно посегателство, са намерени и иззети по надлежния ред, а по случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ в малките населени места е проведена на 13 февруари на територията на РУ – Троян. В хода на операцията служители от местното РУ съвместно със Зонално жандармерийско управление – Плевен, са проверили 90 лица и 71 МПС. За установени нарушения са съставили 3 акта по Закона за българските лични документи и 2 акта по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), 20 глоби с фиш по ЗДвП, връчили са 8 електронни фиша и са заснели и архивирали 11 клипа с нарушения на скоростните режими.

НА 13 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 14:00 ЧАСА НА ПЪТЯ ЛОВЕЧ-ТРОЯН (II-35 при км 43+050 в землището на Ловеч) 48-годишен при управление на лек автомобил в посока Троян и извършване на маневра завиване в обратна посока от крайна дясна лента не е пропуснал и е ударил движещия се от лявата му страна друг лек автомобил с водач 54-годишен мъж. При инцидента е пострадал един от водачите, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата мъже са отрицателни, а на 48-годишния водач е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 13 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 20:30 ЧАСА В ЛОВЕЧ на кръстовището, образувано от улиците «Д-р Съйко Съев» и «Стара планина», 65-годишен при управление на лек автомобил не е пропуснал и е ударил пресичащ в зоната на пешеходна пътека 39-годишен пешеходец. Потърпевшият е леко пострадал, а водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

28-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ ТЕТЕВЕН Е ЗАДЪРЖАНА за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 13 февруари около 14:00 часа при управление на лек автомобил в Тетевен е спряна за полицейска проверка и пробата й с техническо средство за употреба на наркотични вещества е отчела наличие на метамфетамин. По случая в РУ – Тетевен, е образувано бързо производство и работата продължава.

ДВАМА ЖИТЕЛИ НА С. ДЕРМАНЦИ (НА 20 И 21 ГОДИНИ) СА ЗАДЪРЖАНИ за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 13 февруари е получен сигнал от жителка на селото, че познати за нея лица са нанесли материални щети на паркиран пред къщата лек автомобил и са счупили панорамни стъкла на входна врата. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство по чл.216, ал.1. от Наказателния кодекс и работата продължава.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ Е ПРОВЕДЕНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУ-ТЕТЕВЕН в периода от 5 до 12 февруари. В хода й полицейските служители са обходили 11 населени места и са извършили проверка на 174 лица и 152 МПС, като за установени нарушения са съставили 5 акта и 45 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата, 1 акт и 6 фиша по Закона за българските лични документи и са връчили 8 електронни фиша.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"