От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 19 февруари 2024 г.

В ОРЕШАК НА 17 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 16:30 ЧАСА 17-годишен неправоспособен при управление на мотоциклет без регистрационен номер е блъснал в задната част движещ се пред него лек автомобил. В резултат на сблъсъка е пострадал мотоциклетистът, който е откаран за преглед и лечение в болница, като по първоначална информация няма опасност за живота му. Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, а по случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1б.б, пр.2 вр. чл.342, ал.1 пр.3 от Наказателния кодекс и работата продължава.

НА 19 ФЕВРУАРИ В РУ-ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 60-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол. Около 01:00 часа при управление на лек автомобил от с. Орешак към центъра на Троян водачът е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.18 промила. Работата по случая продължава.

49-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛОВЕЧ, след като на 17 февруари около 17 часа при управление на лек автомобил в Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, направена с техническо средство, е отчела 2.84 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Луковит - на 16 февруари полицейските служители са извършили проверка на 16 лица и 16 МПС, като за установени 5 нарушения са съставили 5 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Тетевен – служителите на РУ – Тетевен, на 16 февруари за времето от 10:30 до 12:00 часа са проверили 38 лица и 34 МПС, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта и 13 глоби с фиш по ЗДвП, 1 акт по Закона за българските лични документи (ЗБЛД) и са връчили 3 електронни фиша.

Троян и Ловеч – при съвместна операция, проведена в интервала от 8:30 до 17:30 часа в петък (16 февруари), пътни полицаи от двете районни управления са извършили проверка на общо 62 МПС и 81 лица на територията на двата града и за установени нарушения са съставили 31 глоби с фиш по ЗДвП, и са връчили 1 електронен фиш.

НА 18 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 20:45 ЧАСА СЛУЖИТЕЛИ НА РСПБЗН-ЛОВЕЧ са реагирали на сигнал за пожар в кухня на ресторант в кв. «Вароша», като към адреса незабавно са изпратени два противопожарни автомобила. Огънят е унищожил около 50 кв. метра покривна конструкция, 20 кв. метра площ и бяла техника. Спасени са две съседни сгради. По първоначална информация най-вероятна причина за пожара е запалена мазнина във фритюрник.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"