От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 23 февруари 2024 г.

ДВАМА МЪЖЕ СА ЗАДЪРЖАНИ В РУ-ТРОЯН за срок до 24 часа за нанесена телесна повреда на други двама мъже. В нощта на 22 срещу 23 февруари в Троян е възникнал скандал, прераснал в сбиване между група лица, като са пострадали 43-годишен и 27-годишен и са нанесени материални щети по лек автомобил (счупени стъкла и побитости по купето). Към мястото незабавно е изпратен автопатрул на РУ – Троян, и е извършен оглед. Двамата пострадали при сбиването са откарани за преглед и лечение в болница, а в хода на оперативно-издирвателните и последвалите процесуално-следствени действия са установени и задържани двама мъже на възраст 35 и 29 години. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство по чл.131 ал.1 т.4 пр.3 във вр. с чл.129 ал.2 от Наказателния кодекс и работата по изясняване на причините за конфликта продължава под ръководството на Районна прокуратура - Троян.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ В ЗЕМЛИЩЕТО НА ТЕТЕВЕН на 22 февруари около 06:30 часа 30-годишен е блъснал кон. При сблъсъка няма пострадали хора, но е унищожен лекият автомобил и е било умъртвено животното. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

НА 22 ФЕВРУАРИ ОКОЛО 15:40 ЧАСА В ТЕТЕВЕН 19-годишна при управление на лек автомобил е ударила завиващ пред нея друг лек автомобил с водач 84-годишен мъж. При сблъсъка е пострадал по-възрастният водач, който е откаран в болница за преглед, след което е освободен за домашно лечение. Водачите са тествани за алкохол, пробите им са отрицателни. На 19-годишната водачка е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

45-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛУКОВИТ за срок до 24 часа, след като на 22 февруари при управление на лек автомобил в Луковит е спрян за полицейска проверка и е установено, че лицето е неправоспособно и използва неистински документ за управление на МПС. По случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

61-ГОДИШЕН, УСТАНОВЕН ДА УПРАВЛЯВА МОТОПЕД в Луковит на 22 февруари без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение, е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

23-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛУКОВИТ, след като на 22 февруари около 18 часа при управление на лек автомобил в с. Торос е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая в РУ – Луковит, е образувано бързо производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ, ПРОВЕДЕНИ НА 22 ФЕВРУАРИ

Луковит - при съвместна операция служители от РУ – Луковит, и Зонално жандармерийско управление – Плевен, са обходили 12 населени места и са извършили проверка на 179 лица и 135 МПС, като за установени нарушения са съставили 10 акта и 11 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП) и 2 акта по Закона за българските лични документи (ЗБЛД), образували са 2 бързи производства, 1 досъдебно производство и са задържали 3 лица.

Ябланица - проверени от полицейските служители са 10 лица и 10 МПС и за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш по ЗДвП и са връчени 3 електронни фиша.

Тетевен – проверени са 8 МПС и 15 лица, като е констатирано 1 нарушениe, за което  е съставен акт по ЗДвП и е връчен 1 електронен фиш.                                                               

ПОЖАРИ

НА 22 ФЕВРУАРИ В 09:30 Ч. В РСПБЗН-ТРОЯН е получен сигнал за горящ лек автомобил в с. Борима. Превозното средство е унищожено, като най-вероятна причина за произшествието е късо съединение.

НА 22 ФЕВРУАРИ В 21:40 Ч. В РСПБЗН-ТЕТЕВЕН е получен сигнал за пожар в къща в с. Рибарица. Огънят е унищожил 5 дървени греди, мазилка, изолация и са опушени стени. Спасена е сградата, а причините за пожара се разследват от РУ - Тетевен.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"