От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 5 март 2024 г.

В РУ-ТРОЯН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА Е ЗАДЪРЖАН 48-годишен от Враца, който на 3 март около 05:30 часа при управление на лек автомобил по ул. «Ген. Карцов» в Троян е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира МПС в едногодишен срок след като е лишен по административен или съдебен ред от това право. Мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 3 МАРТ ОКОЛО 16:20 ЧАСА НА КРЪСТОВИЩЕ В ЛУКОВИТ автопатрул е направил опит да спре за проверка лек автомобил с чужд регистрационен номер. Превозното средство е сменило посоката си на движение към град Червен бряг, където със съдействие на служители от местното полицейско управление е спряно. Установено е, че водач е 43-годишен криминално проявен от Червен бряг, който шофира без да притежава свидетелство за управление на МПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Луковит, и са му съставени два акта за нарушения на Закона за движение по пътищата.

НА 3 МАРТ ОКОЛО 16:00 ЧАСА В ЛОВЕЧ на път 401 при 25 км автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 43-годишна жена и 21-годишен спътник. При последвала проверка в багажника на превозното средство полицаите са открили около 2.5 кг насипен тютюн и 0.550 кг суха зелена тревиста маса - канабис. По случая са образувани две досъдебни производства, а двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ – Ловеч, и работата продължава.

17-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ловеч, след като на 3 март около 17:30 часа от паркиран и оставен отключен лек автомобил на ул. «Райна Княгиня» в Ловеч е отнел таблет и кутия с цигари. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ – Ловеч, продължават работа.

43-ГОДИШНА ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАНА за срок до 24 часа в местното районно управление, след като на 3 март около 22:30 часа в ж.к. «Младост» е установена да управлява лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.85 промила. Водачката е дала кръвна проба за анализ и по случая е започнала проверка.

СИГНАЛ ЗА СБИВАНЕ МЕЖДУ ГРУПА ЛИЦА, които са в роднинска връзка помежду си, е получен в РУ – Угърчин, на 3 март около 18:40 часа. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен екип на полицията и са установени лицата в конфликта – мъже на възраст от 24 до 37 години, както и жена на 51 години. При конфликта между лицата са нанесени щети по прозорците на две съседни къщи в Угърчин, а трима от участниците в сбиването са с наранявания и са откарани за преглед в местния филиал на Спешна помощ. Служители на РУ – Угърчин, са задържали трима мъже на възраст 24, 25 и 29 години и работата по установяване на причините за възникването на конфликта продължава, като по случая е започнала проверка.

НА 4 МАРТ В РУ-ЛУКОВИТ Е ОБРАЗУВАНО бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 38-годишен мъж, който е установен да управлява МПС без да притежава свидетелство за управление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Работата по случая продължава.

ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА СА ЗАДЪРЖАНИ мъж и жена, след като на 4 март в с. Гложене екип на РУ – Тетевен, е спрял за проверка лек автомобил с водач 34-годишен мъж и пътничка на 21 години. При последвала проверка в превозното средство под една от седалките е открит полиетиленов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса с бруто общо тегло 120 грама. При полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Двамата са задържани, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В КЪЩА В С. БЕЖАНОВО Е ПОЛУЧЕН на 1 март в 11:46 часа в РУ - Луковит, и РСПБЗН - Луковит. Към мястото на произшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната като е установено, че 16-годишно момиче, което има затруднено придвижване е получило изгаряния. Открит е и обгорял матрак, който е бил разположен в близост до печка на твърдо гориво. Пострадалата е откарана за лечение в болнично заведение, а по случая в РУ – Луковит, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

В РУ ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, след като на 2 март в гориста местност край с. Горно Павликени е открит опожарен лек автомобил, който малко по-рано е бил обявен за откраднат от улица в селото. Превозното средство е собственост на 78-годишен местен жител. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура – Ловеч, и работата продължава под ръководството на прокуратурата в града.

ПРЕЗ ТРИТЕ ПОЧИВНИ ДНИ (2-4 МАРТ) на територията на Ловешка област са регистрирани 3 пътни инцидента, при които са пострадали 4 човека и са нанесени материални щети по превозните средства. 

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"