От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 11 март 2024 г.

МЪЖ ЗАГИНА ПРИ ПЪТНО ПРОИЗШЕСТВИЕ в Ловеч. На 8 март около 14:50 часа на ул. "Ал. Кусев" в областния град, под надлез на път II-35, при мокра пътна настилка 47-годишен при управление на лек автомобил „Фолксваген“, който преди това не се е подчинил на полицейско разпореждане за спиране на превозното средство, е продължил движението си в посока кв. „Гозница“, като там автомобилът е навлязъл в платното за насрещно движение и е последвал челен удар с движещ се в обратна посока лек автомобил "Ситроен Берлинго". «Ситроен»-ът е управляван от 52-годишен мъж, придружаван на предната седалка от 18-годишен младеж - и двамата от Ловеч. В резултат на сблъсъка между двете превозни средства на място е починал 47-годишният мъж, а двамата мъже от «Ситроен»-а са откарани за оказване на лекарска помощ и последващо лечение в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство и под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч, се изясняват всички обстоятелства около произшествието.

СИГНАЛ ЗА ПОЖАР В КЪЩА В С. БЕЛИ ОСЪМ (за който ТГ вече съобщи) е получен на 8 март в 04:13 часа в РУ-Троян и РСПБЗН-Троян. Огънят е засегнал три съседни имота и по първоначална информация е унищожил около 350 кв. метра покривна конструкция, 4 постройки, сгради около 120 кв. м разгъната площ, домашно имущество и около 70 кв. метра ПВЦ изолация. Спасени са 4 сгради, два автомобила и дърва за огрев. Няма пострадали хора. В РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

НА 10 МАРТ ОКОЛО 00:30 ЧАСА В ЛОВЕЧ пред търговски обект на бул. «България» е възникнал конфликт и последвало сбиване между група лица. При инцидента са нанесени материални щети по лек автомобил «Фолксваген», ползван от едно от лицата. На място е пристигнал автопатрул на РУ – Ловеч, и сектор «Пътна полиция», като за срок до 24 часа е задържан 18-годишен от с. Кирчево. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство по чл. 325, ал.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс и работата по установяване на причините за конфликта и всички участващи лица в него продължава.

18-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛОВЕЧ след като на 10 март около 01:20 часа е установен да управлява лек автомобил в ж.к. «Младост» след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 2.09 промила. Младежът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ловеч, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО в РУ – Ловеч, на 8 март след получен сигнал, че от трафопост в Летница е отнето моторно масло (около 100 литра) и неустановено количество трасе медни бобини. Работата по случая продължава.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"