Нова фишинг кампания от името на „Български пощи“

През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от името на „Български пощи“. Около сто сигнала дневно изпращат граждани в кол центъра на дружеството.

От името на „Български пощи“ се изпращат фалшиви имейли и SMS съобщения с цел събиране на чувствителни лични данни. В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка (понякога се посочва произволен номер) и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др., като е необходимо да предостави лични данни, от банкова карта и др.

Случаите на измама подробно са описани на сайта на компанията.

„Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или SMS заплащане on-line на такси и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Дора ЦВЕТКОВА - Връзки с обществеността, "Български пощи" ЕАД

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"