От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 14 март 2024 г.

НА 13 МАРТ ОКОЛО 06:00 ЧАСА СЛЕД ПОЛУЧЕН СИГНАЛ служители на РУ – Троян, са оказали съдействие на представители на Изпълнителна агенция «Рибарство и аквакултури» (ИАРА) за установяване на незаконен улов на риба чрез използване на рибарски мрежи в язовир "Сопот" в землището на с. Голяма Желязна. На място е установена лодка и 62-годишен криминално проявен мъж от Тетевен. В хода на последвалата проверка служителите на ИАРА са установили и иззели силиконова мрежа с дължина 80 м и ширина 5 м, моторна лодка, риба от видовете бяла риба, платика и костур. За констатираното нарушение служителите на ИАРА са съставили на лицето акт по чл.39а, ал.1 от Закона за рибарството и аквакултурите и по случая е заведена преписка, като материалите по нея са изпратени в Районна прокуратура - Ловеч, Териториално отделение - Троян.

23-ГОДИШНА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНА Е УСТАНОВЕНА като извършител на кражба от частен дом в Тетевен. На 13 март в местното районно управление на МВР е получен сигнал, че през изтеклата нощ неизвестен е проникнал в частен дом през незаключена входна врата и от дамска чанта в коридор на втория етаж е отнета сумата от 270 лева. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като извършител на кражбата е установена 23-годишна жена, известна на полицията. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Тетевен, продължават работа.

30-ГОДИШЕН КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН ОТ С. ТОРОС Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ – Луковит, за отправени заплахи към полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. На 13 март около 19 часа автопатрул на РУ – Луковит, е посетил сигнал за мъж, който се движи по улиците на селото и отправя заплахи към хората. При забелязване на полицейските служители лицето не се е подчинило на устното им разпореждане и е продължило със заплашителните си действия. Задържан е за срок до 24 часа в РУ - Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.144, ал.2 от Наказателния кодекс и работата продължава.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР «ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ» при ОДМВР – Ловеч, са иззели 100 литра ракия без български акцизен бандерол. На 13 март в хода на операция за противодействие на разпространение на акцизни стоки без бандерол в района на Кооперативен пазар на сергия, ползвана от 57-годишен мъж от Свищов, е установена продажбата на етилов алкохол - ракия, без български акцизен бандерол. При последвалата проверка в товарен автомобил, ползван от лицето, са намерени и иззети 100 литра ракия без бандерол, разпределени в пластмасови бутилки по 1 и 2 литра и предназначени за продажба. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 ал.1 от Наказателния кодекс.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"