От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 12 април 2024 г.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО И ПРОДАЖБАТА НА АКЦИЗНИ СТОКИ БЕЗ БАНДЕРОЛ е проведена на територията, обслужвана от РУ – Троян, на 11 април. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 3 търговски обекта, както и в жилища, обитавани от техните собственици. При извършена проверка в жилище в града, в мазе са установени 3 пластмасови бидона с вместимост от по 120 литра всеки, със съдържаща се в тях прозрачна течност с мирис на алкохол. За случая е уведомено Митническо бюро (МБ) - Троян, като след измерване на алкохолния градус на течността са отчетени 48,3 градуса и общо количество в бидоните от 260 литра. Обитателят на имота не е представил документ за платен акциз. Откритата течност е иззета по съответния ред от служители на МБ – Троян, и са взети проби за анализ, а на собствениците на имота ще бъде съставен акт по чл.126 ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове.

НА 11 АПРИЛ ОКОЛО 17:45 ЧАСА В ЛОВЕЧ на бул. "Освобождение" с посока на движение към град Летница, 58-годишен при управление на лек автомобил и без да спазва дистанция от движещия се пред него лек автомобил го е ударил в задната част. При инцидента са нанесени материални щети по превозните средства и леко са пострадали двамата водачи. Пробите им за алкохол са отрицателни, а на 58-годишния водач е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.         

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след като на 11 април е получен сигнал от жител на града, че неизвестно лице е унищожило комарник и стъклопакет на един от прозорците на къщата му. От мястото на произшествието е иззет 1 проектил, който е предаден за анализ. Работата по случая продължава и в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"