От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 16 април 2024 г.

СЛЕД СПОР ЗА СИЛНА МУЗИКА ЗАДЪРЖАХА ТРИМА  В РУ-ТРОЯН. На 15 април около 23:40 часа в РУ – Троян, е получен сигнал за силна музика от апартамент в жилищен блок на ул. «П. Р. Славейков» в града. Към адреса незабавно е изпратен автопатрул на местното районно управление като служителите са заварили обитателите на апартамента в момент на скандал и опит за физическа саморазправа с част от живеещите в блока. Това е било второ обаждане за силна музика, като първият сигнал е подаден около 22 часа и след посещение на полицията музиката е била преустановена. Задържани за срок до 24 часа са двамата обитатели на апартамента – жена на 39 години и мъж на 43 години, както и един от съседите в блока – 47-годишен мъж. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство и се изясняват всички обстоятелства около инцидента.

75-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ ТЕТЕВЕН Е УСТАНОВЕН КАТО ИЗВЪРШИТЕЛ НА КРАЖБА на сумата от 50 лева от портфейл в централната градска част на Тетевен. По случая е образувана проверка и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Троян – на 15 април в часовия интервал от 13:30 до 15:30 часа на ул. „Ген. Карцов“ в Троян, в рамките на специализирана операция по безопасност на движението, пътните полицаи са проверили 26 лица и 26 МПС, от които 5 товарни. За установени нарушения са съставени 1 акт и 8 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Луковит – на 15 април служители на местното районно управление на МВР са провели операция по широкообхватния метод, в хода на която са извършили проверки на 57 МПС и 61 лица и за установени нарушения са съставили 1 акт по Кодекса за застраховането (КЗ) и 9 глоби с фиш по ЗДвП.

Тетевен – в периода от 8 до 15 април на територията на общината е проведена операция за противодействие на престъпността в малките населени места, като полицейските служители за констатирани нарушения са съставили 5 акта и 78 глоби с фиш по ЗДвП, 1 акт и 6 глоби с фиш по Закона за българските лични документи (ЗБЛД), връчили са 12 електронни фиша и с помощта на технически средства са установили 64 нарушения на скоростните режими.

Тетевен – на 15 април на територията на града е проведена операция по широкообхватния метод с цел подобряване на пътната обстановка в региона. За времето от 10:00 до 11:30 часа пътните полицаи са проверили 32 МПС и 35 лица и за установени нарушения са съставили 1 акт и 8 глоби с фиш по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД и са връчили 2 електронни фиша.

Ябланица – на 15 април за времето от 16 до 17 часа операция по широкобхватния метод е проведена и на ПП I-3, в района на местността „Кръст“. Проверени са 17 МПС и 19 лица, съставени 2 глоби с фиш и са връчени 12 електронни фиша по ЗДвП.

Угърчин – на 15 април за времето от 09:30 до 11:30 часа полицейските служители са извършили проверка на 24 МПС и 27 лица, съставили са 3 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 1 електронен фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"