От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 19 април 2024 г.

43-ГОДИШНА ЖЕНА Е ЗАДЪРЖАНА В РУ-ЛОВЕЧ за срок до 24 часа, след като на 18 април, в рамките на операция за противодействие на наркоразпространението и производството на наркотици, на адрес в града полицаи са иззели канабис с общо бруто тегло 185 грама. В хода на предприетите процесуално-следствени действия oт служители на Главна дирекция «Борба с организираната престъпност» (ГДБОП) и РУ – Ловеч, е установено, че в дома се отглеждат 83 растения от рода на конопа в нарушение с установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, предл. 2-ро, т.1, предл. 1-во от Наказателния кодекс и работата по случая продължава.

ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО Е ОБРАЗУВАНО В РУ-ЛУКОВИТ след получен сигнал, че от неустановена дата до 18 април от частен дом в града са отнети множество вещи, черна и бяла техника и два велосипеда. Работата по случая продължава.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ е проведена на 18 април на територията, обслужвана от РУ - Луковит. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 11 населени места, проверили са 159 лица и 108 МПС и за установени нарушения са съставили 3 акта и 11 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 4 акта по Закона за българските лични документи.

29-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-УГЪРЧИН за срок до 24 часа, след като на 18 април около 17:40 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и при тестването му с техническо средство за употреба на наркотични вещества е отчетено наличие на кокаин. Водачът е дал кръвна проба за анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"