От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 24 април 2024 г.

18-ГОДИШЕН Е УСТАНОВЕН ОТ ПОЛИЦИЯТА В ТРОЯН като съпричастен към извършена домова кражба. На 23 април в РУ – Троян, е получен сигнал от 47-годишна жителка на село Дебнево, че в къщата й е проникнато и са отнети шлифовалка, игрова конзола и други вещи. Служителите на РУ – Троян, са започнали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като съпричастен към кражбата е установен 18-годишен местен жител, криминално проявен. Младежът е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ НА АВТОМАГИСТРАЛА «ХЕМУС» в района на Ябланица на 23 април около 11:20 часа 47-годишен е загубил контрол над превозното средство и след като се е ударил в пътната мантинела се е преобърнал в крайпътна канавка. При произшествието е пострадал водачът и 17-годишно момче, което е пътувало в същото превозно средство. Двамата са прегледани в болницата в Тетевен и са освободени за домашно лечение. Водачът е тестван за алкохол, като пробата е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

ОКОЛО 10:30 ЧАСА НА 23 АПРИЛ НА УЛ. «РАЙНА КНЯГИНЯ» в Ловеч 18-годишен при управление на лек автомобил и движение на заден ход е блъснал 76-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно. След произшествието потърпевшата е откарана за преглед в болница и е оставена под лекарско наблюдение. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

50-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛОВЕЧ за срок до 24 часа, след като на 23 април около 18:30 часа при управление на лек автомобил по ул. «Съйко Съев» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.82 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"