От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 7 май 2024 г.

НА 4 МАЙ ОКОЛО 17:00 ЧАСА НА КРЪСТОВИЩЕ В ТРОЯН 56-годишен при управление на лек автомобил по ул. «Лакарица» и завиване наляво по ул. «Македония» е отнел предимството и е последвал удар с движещия се по ул. «Лакарица» в посока центъра на града лек автомобил «Фолксваген» с водач 44-годишен. При инцидента са пострадали водачът и четирима пътници от «Фолксваген»-а, които са прегледани в болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

27-ГОДИШЕН ОТ ТРОЯН Е ЗАДЪРЖАН в местното районно управление на МВР, след като на 4 май около 01:15 часа пред дискотека в града грубо е нарушил обществения ред и е отправял обиди и заплахи към полицейски служители при изпълнение на преките им служебни задължения. По случая е образувано досъдебно производство чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

НА 7 МАЙ ОКОЛО 00:30 ЧАСА В С. ОРЕШАК в близост до Троянския манастир са се ударили два автомобила. Пристигнал на мястото на произшествието полицейски автопатрул е установил, че 20-годишен при управление на лек автомобил БМВ с несъобразена скорост и без осигуряване на дистанция е ударил движещия се пред него друг лек автомобил с водач 18-годишно момиче. При произшествието са пострадали двамата водачи, които са откарани за преглед и лечение в болница. И на двамата е взета кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Троян.

47-ГОДИШЕН МЪЖ Е НАСТАНЕН В БОЛНИЦА, след като е катастрофирал с четириколка – АТВ, на пътното платно в махала Райковска в Троян. Сигнал за инцидента е получен в РУ – Троян, на 6 май около 19 часа. Водачът е тестван с техтническо средство за алкохол, като пробата е отчела 1.24 промила в издишания въздух и му е издаден талон за химичен анализ на кръвна проба. По случая в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс.

НА 2 МАЙ В РУ-ЛОВЕЧ Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ за разбит магазин в с. Лисец. По данни на собствениците са отнети около 300 кутии с цигари от различни марки и сумата от 25 лева. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ-ТЕТЕВЕН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че за времето от 13 до 14 часа на 30 април от търговски обект в града са отнети детски играчки на неустановена към момента стойност. След проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия като съпричастен към кражбата е установен 17-годишен младеж от града. Част от отнетите вещи са намерени и иззети по съответния ред и работата по случая продължава.

58-ГОДИШЕН ОТ ЛОВЕЧ Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 3 май около 21:30 часа при управление на лек автомобил по ул. «Д-р Съйко Съев» е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1,49 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

В РУ-ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че в нощта на 4 срещу 5 май от къща в с. Владиня са отнети казан за изваряване на ракия с вместимост 120 литра, моторен трион, храсторез и кросово моторче. Работата по случая продължава.

В РУ-ЛУКОВИТ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че на 7 май около 00:30 часа при възникнало сбиване между група лица в града е повреден лек автомобил, който е без регистрационни табели и с неустановена собственост. При пристигане на полицейските служители на посочения адрес не е установено сбиване или пострадали хора. Работата по случая продължава.

42-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ЛУКОВИТ, след като на 6 май около 19:40 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 2 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ – Луковит, продължават работа.

НА 6 МАЙ ОКОЛО 01:20 ЧАСА В С. ЗЛАТНА ПАНЕГА полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил с водач 67-годишен мъж от Силистра. В хода на проверката е установено, че превозното средство е с прекратена регистрация поради липса на задъблжителна застраховка «Гражданска отговорност». По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ябланица.

40-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ТЕТЕВЕН, след като на 6 май около 15:30 часа на път 305, км 9+250 в посока на движение към с. Гложене е управлявал мотопед без поставена регистрационна табела и с прекратена регистрация. Водачът е тестван и за употреба на алкохол като техническото средство е отчело 3.3 промила в издишания въздух. По случая в РУ – Тетевен, е образувано бързо производство и работата продължава.

62-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-УГЪРЧИН, след като на 6 май около 06:45 часа при управление на лек автомобил по пътя Угърчин-Ловеч е спрян за проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.46 промила. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ – Угърчин, продължават работа.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"