От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 13 май 2024 г.

В РУ-ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО срещу 18-годишен жител на гр. Летница, който на 10 май е проникнал в частен имот в Летница и е отнел две златни гривни и златни обици. Накитите са намерени и иззети по съответния ред и работата по случая продължава.

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 22:00 ЧАСА НА 10 МАЙ ДО 06:00 ЧАСА НА 11 МАЙ на територията, обслужвана от РУ – Тетевен, е проведена специализирана операция съвместно със Зонално жандармерийско управление - Плевен, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 50 лица и 40 МПС и за установени нарушения са съставили 3 акта и 4 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 5 електронни фиша.

НА 10 МАЙ ОКОЛО 21 ЧАСА В ГР. ЯБЛАНИЦА 20-годишен при управление на лек автомобил е блъснал внезапно излязло на пътното платно 3-годишно дете. В резултат на пътния инцидент детето е леко пострадало, но по преценка на медицинските лица е изпратено на повторен преглед. Водачът е правоспособен, но при тестване с техническо средство за наркотични вещества пробата му е отчела положителен резултат. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа в РУ – Ябланица, и по случая е образувано досъдебно производство.

НА 11 МАЙ ОКОЛО 10:15 ЧАСА НА ВТОРОКЛАСЕН ПЪТ II-35 в землището на с. Сливек 54-годишен при управление на лек автомобил и без спазване на дистанция е ударил движещия се пред него друг автомобил с водач 20-годишен мъж, който в този момент е намалил скоростта си и е спрял поради възникнало препятствие на пътя. При индидента леко пострадал е един от водачите, а на 54-годишния водач е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

НА 11 МАЙ ОКОЛО 12.30 ЧАСА НА ПП I-4 ПРИ КМ 23+383 на кръстовище за с. Лесидрен 42-годишен при управление на лек автомобил «Форд» и опит за заобикаляне на спрелия пред него на кръстовището за завиване наляво към с. Лесидрен лек автомобил "Мерцедес С 200" с водач 62-годишен се удря в задната му лява част, след което «Форд»-ът продължава движението си и навлиза в насрещната лента, където се сблъсква челно в движещия се в посока към Варна лек автомобил «Мерцедес» със софийска регистрация и управляван от 37-годишен мъж. В резултат на пътния инцидент са пострадали 63-годишна жена и 4-годишно дете, които са пътували на задната седалка в колата със софийска регистрация. Те са откарани за преглед в болнично заведение. И тримата водачи са тествани с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

20-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ТЕТЕВЕН, след като на 11 май около 03:30 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1,37 промила. Водачът е дал кръвна проба за медицински анализ и му е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, а по случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство.

НА 12 МАЙ ОКОЛО 11:30 ЧАСА В ЛУКОВИТ 17-годишен неправоспособен при управление на мотоциклет без регистрационна табела в посока от София към Плевен е ударил в задната част движещ се пред него лек автомобил. При произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е с избити зъби и охлузни рани и след преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на мотоциклетиста са съставени три акта по Закона за движение по пътищата: по чл. 23, ал.1; по чл.150а ал.1; и по чл.140 ал.1, пр.1

НА 13 МАЙ ОКОЛО 01:40 ЧАСА НА ПП I-3 в землището на гр. Луковит 54-годишен румънски гражданин при управление на товарен автомобил с румънска регистрация е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в мантинелата по посока на движението си, след което е навлязъл в насрещна лента и се е ударил в отсрещната мантинела. Незабавно към мястото на произшествието са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са контатирали смъртта на водача. Извършен е оглед и по случая е образувано досъдебно производство за установяване на причините за пътното произшествие.

27-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-УГЪРЧИН, след като на 12 май около 14 часа в частен дом в града е нанесъл две рани с нож в рамото на 39-годишен свой съгражданин. Пострадалият е прегледан в болница и е освободен. По случая в РУ – Угърчин, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

 

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"