От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 15 май 2024 г.

СЪВМЕСТНА ОПЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИ ОТ РУ НА МВР - ТРОЯН, и представители на Комисията за защита на потребителите - Ловеч, Областната дирекция по безопасност на храните - Ловеч, Националната агенция за приходите – Габрово, и Регионалната здравна инспекция – Ловеч, е проведена на 14 май на територията, обслужвана от РУ – Троян. Извършени са проверки по установяване на нарушения в търговски обекти. Проверени са 7 обекта (хранителни магазини, щандове за плодове и зеленчуци, обекти за обществено хранене) като за установени 14 нарушения на Закона за защита на потребителите, Закона за храните и на Закона за данък върху добавената стойност са съставени констативни протоколи и предстои да бъдат съставени актове от компетентните органи.

22-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТЕТЕВЕН за срок до 24 часа, след като вчера, 14 май, на улица в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че държи в дрехите си кутийка с електронна цигара, чието съдържание при тестване с полеви тест е реагирало на канабис. По случая в РУ- Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦАИ ОТ РУ-УГЪРЧИН И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТД «МИТНИЦИ»-РУСЕ са иззели 70 литра високоградусов етилов алкохол от частен дом в с. Кирчево. Проверката е извършена на 14 май в жилище, обитавано от 69-годишна жена. Алкохолът е бил поставен в пластмасови съдове с различна вместимост като за намереното и иззето количество етилов алкохол не са представени документи за платен акциз. По случая е съставен констативен протокол от служители на ТД "Митници" – Русе, за извършено нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове и предстои изготвяне на акт.

       

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"