От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 20 май 2024 г.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЛЕК АВТОМОБИЛ в посока към Троян на 17 май около 15:50 часа на бул. «България» в Ловеч 19-годишен е блъснал 12-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека. Детето е откарано за преглед в МБАЛ-Ловеч, след което със собствен транспорт е откарано за последващ преглед и лечение в болница в Плевен без опасност за живота. Водачът е тестван за алкохол и наркотици като пробите му са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ТРОТИНЕТКА с три колела и без индивидуални регистрационни номера на 17 май около 12:00 часа в с. Рибарица 78-годишен от Плевен е загубил контрол над управлението и се е блъснал в циментов тротоар. При удара водачът се е наранил в областта на главата, след което е транспортиран за лечение в плевенска болница. Мъжът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е отчела 0.09 промила в издишания въздух.

НА 17 МАЙ ОКОЛО 19:00 ЧАСА В ЛЕТНИЦА 56-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в железобетонен стълб на електропреносна мрежа и улично осветление. След произшествието водачът е прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ - Ловеч, след което е откаран за лечение в Плевен и му е взета кръвна проба за химичен анализ за наличие на алкохол и наркотици. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

В РАМКИТЕ НА ПРОВЕЖДАЩА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ на 17 май около 11:30 часа за полицейска проверка в с. Дерманци е спрян лек автомобил с водач 27-годишна жена от с. Торос. Водачката е тествана за наркотични вещества като пробата, направена с техническо средство, е отчела наличие на метамфетамин. Жената е задържана за срок до 24 часа в РУ - Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство.

НА 18 МАЙ ОКОЛО 15:30 ЧАСА НА ТРЕТОКЛАСЕН ПЪТ 3504 км 20+100, 19-годишна от Ловеч при управление на лек автомобил от Угърчин към село Орляне е напуснала пътното платно, навлязла е в участък със сипица и пясък, след което превозното средство е паднало в крайпътно дере. При произшествието е пострадала 19-годишна пътничка, която е пътувала на задната седалка в превозното средство. Тя е откарана за лечение в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и в безсъзнание. Пробите за алкохол и наркотици на водачката са отрицателни. По случая в РУ – Угърчин, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"