От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 5 юни 2024 г.

ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ Е ПРОВЕДЕНА на територията, обслужвана от РУ – Троян, на 4 юни. За времето от 08:30 до 17:30 часа са извършени проверки в 10 търговски обекта (хранителни магазини), 3 места за подслон и 2 заложни къщи. Проверени са и 77 лица и 61 МПС, като за установени нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 15 глоби с фиш, връчени са 6 електронни фиша и са заснети 91 клипа с нарушения на скоростните режими.

23-ГОДИШНА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНА ОТ С.  ГАЛАТА Е УСТАНОВЕНА като извършител на кражба на пари. Сигнал за кражбата е получен в Полицейски участък - Български извор, след като 32-годишен мъж е съобщил, че от дома му в село Галата е отнета сумата от 880 лева. Полицейските служители са провели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като извършител на кражбата е установена 23-годишната жена. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР «ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ» при ОДМВР – Ловеч, са установили 81-годишен мъж в момент на продажба на високоградусов етилов алкохол (ракия) без български акцизен бандерол. Случаят е от село Смочан. След последвала проверка от имота на лицето са иззети стъклени бутилки с различна вместимост и с общо количество около 55 литра етилов алкохол, без бандерол и документи за произход. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1, пр.1 от Наказателния кодекс.

41-ГОДИШЕН МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН НА 4 ЮНИ при специализирана операция на служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-Ловеч, след като е установен да извършва системен нерегламентиран таксиметров превоз на територията на областния град. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 г, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ, ПРОВЕДЕНИ НА 4 ЮНИ

Луковит – за времето от 08:30 до 23:30 часа полицаи от местното Районно управление съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Плевен, са извършили проверка на 3 места за настаняване, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 3 заложни къщи, проверили са 108 лица и 92 МПС и за установени нарушения са съставили 8 акта и 30 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Тетевен – полицейските служители са извършили проверка на 30 лица и 23 МПС, като за установени нарушения са съставили 7 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 5 електронни фиша.

Ябланица - в интервала от 09:30 до 18:30 часа на територията на общината са проверени 44 МПС и 72 лица и са установени 21 нарушения, за които са съставени 5 акта по Закона за българските лични документи и 5 акта и 11 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчени 10 електронни фиша.

Ловеч – служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР – Ловеч, са проверили три заложни къщи, развиващи дейност на територията на града, като не са установени нарушения.

За времето от 08:00 до 16:30 часа полицаи от РУ – Ловеч, са провели специализирана операция на територията на Ловеч и Летница. Проверили са 4 заложни къщи, 10 хранителни магазина, 153 лица и 94 МПС. Установили са 40 нарушения, за които са съставили 2 акта и 38 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и са връчили 20 електронни фиша.

Угърчин -  служители на местното районно управление на МВР съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление – Плевен, са обходили 9 населени места на територията на общината, проверили са 39 лица и 25 МПС и за констатирани 7 административни нарушения са съставили 2 акта по Закона за българските лични документи, 2 акта и 2 фиша по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Кодекса за застраховането и са връчили 1 електронен фиш.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"