От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 24 юни 2024 г.

НА 23 ЮНИ ОКОЛО 01:00 Ч. В С. ОРЕШАК 19-годишен при управление на лек автомобил с несъобразена скорост е блъснал паркиран вдясно лек автомобил «Хонда». След удара «Хонда»-та от своя страна бута пътен знак Б-3. Младежът е прегледан в болница и е освободен, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

В РУ-ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО след получен сигнал, че на 22 юни от частен имот в с. Гумощник са отнети моторна резачка и прахосмукачка. Работата по случая продължава.

НА 21 ЮНИ ОКОЛО 07.50Ч. НА ПЪТ I-4 ПРИ КМ 44 в района на с. Голец са се ударили лек автомобил "Опел Астра" с водач 50-годишен мъж от с. Драганово, обл. Велико Търново, и «Ситроен С3», управляван от 47-годишен. При удара и двата автомобила са излезли от платното за движение и са паднали в канавките от двете страни на платното. На място е загинала 47-годишна пътничка от «Опел»-а, а 26-годишна жена от Велико Търново, която е пътувала на предната седалка в другото превозно средство, е починала малко по-късно в болница в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и причините за произшествието се изясняват под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още 4 пътнотранспортни произшествия, при които трима човека са леко пострадали и са нанесени материални щети по превозните средства. При тези случаи няма отчетена употреба на алкохол и/или наркотици от водачите на автомобилите.

72-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА В РУ-ЯБЛАНИЦА, след като на 22 юни около 00.10 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство, е отчела 1.83 промила в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и РУ – Ябланица, продължава работа.

НА 22 ЮНИ В РУ ЛОВЕЧ Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО, след като около 17.30ч. на бул. «България» за проверка е спрян лек автомобил с водач 32-годишен жител на града и пробата му за употреба на наркотични вещества е отчела положителен резултат за амфетамин и канабис. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа в РУ - Ловеч. Работата по случая продължава.

53-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛОВЕЧ, след като на 22 юни около 21.30 ч. при управление на лек автомобил по бул. «Освобождение» е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1.29 промила. Водачът е дал кръвна проба за анализ, а по случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство.

36-ГОДИШЕН ОТ С. КАРЛУКОВО Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ЛУКОВИТ, след като е нанесъл средна телесна повреда на 51-годишен мъж, а друг 20-годишен участник в спречкването е установен и продължава работа по установяване на точното му местонахождение. Повод за конфликта е лек пътен инцидент без пострадали от 22 юни на пътя Карлуково-Луковит. Потърпевшият е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. По случая в РУ - Луковит, е образувано досъдебно производство по чл.129 ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава. 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"