От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 8 юли 2024 г.

В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО ДЕБНЕВО (на път III-3505 км 23+900) на 4 юли около 18:40 часа са се ударили лек автомобил «Фолксваген» с водач 62-годишен, лек автомобил «Рено», управляван от жител на Троян, и товарен автомобил «Волво» с водач 52-годишен от Велинград. При произшествието леко е пострадала пътничка на 60 години от «Фолксваген»-а, която е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол на тримата водачи са отрицателни.

НА 8 ЮЛИ ОКОЛО 00:10 ЧАСА В РУ-ТРОЯН и РСПБЗН-Троян е получен сигнал за пожар на лек автомобил БМВ, паркиран на улица в с. Орешак. На място е пристигнал противопожарен екип, а впоследствие е извършен и оглед. Огънят е унищожил предната част на превозното средство. Причините за пожара се разследват и в РУ – Троян, е образувано досъдебно производство.

26-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТЕТЕВЕН за срок до 24 часа, след като на 4 юли около 21:00 часа при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка в града и пробите му за алкохол и наркотици са дали положителен резултат. Мъжът е дал кръвни проби за химичен анализ. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РАМКИТЕ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол на 4 юли служители на РУ – Луковит, са иззели 1,5 кг насипен тютюн от частен дом в с. Петревене. 74-годишната обитателка на имота не е представила документи за платен акциз, каквито се изискват по закон. Работа по случая продължават служителите на РУ - Луковит.

36-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТЕТЕВЕН за срок до 24 часа, след като на 7 юли при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици, извършени с технически средства, са отчели 2.1 промила алкохол в издишания въздух и положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ

Троян – на 4 юли в рамките на специализирана операция полицейските служители са извършили проверка на 88 лица и 81 МПС, като за установени нарушения са съставили 6 акта – 4 по Закона за гражданската регистрация и 2 по Закона за българските лични документи, и 8 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Ловеч – за времето от 9 до 17 часа на 4 юли служители на РУ – Ловеч, са обходили 10 населени места в общината, проверили са 29 МПС и 42 лица, 4 заложни къщи, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и 2 автоморги, като за констатирани нарушения са съставили 5 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.          

Ябланица – на 5 юли полицейските служители са извършили проверка на 13 МПС и 16 лица и са съставили 1 акт и 6 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Връчили са и 3 електронни фиша.

Луковит – на 6 и 7 юли на територията на общината е проведена специализирана операция съвместно със Зонално жандармерийско управление - Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 2 населени места, проверили са 44 лица и 32 МПС и за установени нарушения са съставили 3 акта и 2 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и 2 акта по Наредба №1 на Община Луковит.

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"