Над 2000 растения канабис откриха в нарколаборатория в Троян

На 9 юли след проведена полицейска операция от служители на ОДМВР – Ловеч, и РУ - Троян, в бивши заводски помещения в индустриалната зона на Троян, са установени три помещения, в които се отглежда марихуана. Помещенията са модерно оборудвани с всички необходими високотехнологични съоръжения за производството на наркотика.

В първото помещение са намерени  множество растения с височина над 2 метра. Във второто – растения със средна височина, а в третото – стръкове от отрязани растения, общо над  2000 насаждения.

В хода на процесуално-следствените действия са намерени и препарати, необходими за отглеждането на растенията, както и сушилня, с остатъци от изсушена листна маса.

Задържани за срок до 24 часа в РУ - Троян са три лица, две от които са от Луковит и едно - от Червен бряг. В обитаваните от тях жилища в Червен бряг и Луковит са открити около 20 000 лева и над 20 000 евро, както и технически съоръжения за заглушаване на мобилни апарати. Двете от лицата са криминално проявени, съобщиха на брифинг, даден от окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков, директора на ОД на МВР – Ловеч, старши комисар Станислав Великов и началника на РУ – Троян, Ивайло Славков.

Помещенията, в които се намира нарколабораторията, са собственост на юридическо лице, което не е от Ловешка област, уточни Вълков. Според него съоръженията в тях са за няколкостотин хиляди лева. Окръжният прокурор добави, че вече има осъдени лица, които са били задържани при случаите от предходните разкрити нарколаборатории в областта.

По случая е образувано досъдебно производство за производство на наркотични вещества, което се наблюдава от Окръжна прокуратура - Ловеч.

По информация на ОДМВР - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"