От бюлетина на ОДМВР - Ловеч

СЪВМЕСТНО С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КЗП (Комисия за защита на потребителите) – Ловеч, служители на РУ – Троян, са извършили на 3 август проверки в търговски и туристически обекти на територията на с. Шипково. За установени нарушения на Закона за защита на потребителите и Закона за туризма са съставени 7 констативни протокола. Предстои съставяне на актове от служителите на КЗП.

29-ГОДИШЕН НЕПРАВОСПОСОБЕН ВОДАЧ, при управление на лек автомобил на третокласен път III-301 в землището на гр. Летница, е загубил контрол над превозното средство и е катастрофирал в крайпътна нива. При инцидента, станал около 18:10 часа на 3 август, са пострадали водачът, който е с фрактура на ключица, и 28-годишен пътник, който е настанен в болнично заведение с опасност за живота. При тестване за алкохол пробата на шофьора е отчела над 0,5 промила в издишания въздух. По случая в РУ - Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СЛЕД СИГНАЛ, ЧЕ МЪЖ Е ПРОЯВИЛ ЖЕСТОКОСТ към куче в с. Стефаново, на място е изпратен полицейски автопатрул. Той е установил 75-годишен мъж като съпричастен към деянието, а по първоначална информация животното е с наранявания по краката. В РУ - Ловеч е образувано досъдебно производство и работата по случая продължава.

23-ГОДИШЕН ОТ С. БЕЖАНОВО Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Луковит, след като на 3 август около 11:00 ч. е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ - Луковит е образувано бързо производство.

КАТО СЪПРИЧАСТЕН КЪМ КРАЖБА на преносим компютър, извършена преди дни от частен дом в града, за срок до 24 часа в РУ – Луковит, е задържан 43-годишен местен жител. Отнетата вещ е намерена и иззета по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство.

18-ГОДИШНО МОМИЧЕ Е ЗАДЪРЖАНО за срок до 24 часа в РУ-Луковит, след като при получен сигнал за кражба на мобилен телефон от магазин в града и последвали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Луковит, то е установено като съпричастно към кражбата. Инкриминираната вещ е върната доброволно. По случая е образувано бързо производство и продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"