Привлякоха 31-годишен троянец като обвиняем за умишлен палеж

Районна прокуратура - Ловеч, ТО - Троян, ръководи досъдебно производство за умишлен палеж на леки автомобили в града, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На 8 септември в РУМВР - Троян е образувано досъдебно производство за това, че около 02:50 ч. същия ден в града неизвестно лице е запалило лек автомобил марка „Пежо-206“ с ловешка регистрация, собственост на троянец. В резултат на възникналия пожар е запален и лек автомобил марка  „Опел Корса“, също с ловешка регистрация, собственост на гражданин на гр. Троян. В резултат на пожара първият автомобил е изгорял напълно, а вторият частично.

Причинени са и щети на жилищен имот, намиращ се в непосредствена близост до автомобилите. След подаден сигнал органите на МВР са посетили местопроизшествието. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия и е бил установен извършителят на палежа –  31-годишен мъж от Троян. При извършено претърсване на жилището му е било намерено наркотично вещество, отговарящо при полеви тест на метамфетамин.

Извършителят е бил привлечен като обвиняем за умишлен палеж.

Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Троян.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"