От информационния бюлетин на ОДМВР - Ловеч на 29 ноември 2021 г.

ДВАМА МЪЖЕ НА ВЪЗРАСТ 42 И 43 ГОДИНИ са задържани в РУ - Троян, след като на 28 ноември в района на с. Бели Осъм при управление на моторно превозно средство лицата са спрени за полицейска проверка и в багажното отделение на автомобила е установено, че се превозва убита дива свиня, за която не са представени документи за отстрел и превоз съгласно Закона за лова. В хода на последвалите процесуално-следствени действия на задната седалка на автомобила са намерени и иззети 3 ловни карабини, а при последвало претърсване в имот, обитаван от едно от лицата, полицаите са открили и иззели 2 ловни трофея от рогато животно, за които не са представени изискуемите документи, и още 3 ловни оръжия. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 237 ал.1 от НК, а двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ - Троян и работата продължава.

17-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН в РУ - ТЕТЕВЕН, като съпричастен към извършена на 26 ноември кражба на моторен трион от паркиран в частен дом в с. Български извор и оставен отключен автомобил. Извършителят е установен след проведени оперативно-издирвателни действия «по горещи следи» от служители на РУ - Тетевен, а откраднатата вещ е открита в жител на с. Голяма Желязна, където е била продадена.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 26 ноември на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена специализирана операция, в хода на която служителите са извършили проверка на 3 игрални зали, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали  и 3 заложни къщи, проверили са 48 МПС и 58 лица, като за установени нарушения са съставили 5 глоби с фиш по ЗДВП.

СЛУЖИТЕЛИ НА РУ - ЛУКОВИТ СА СЪСТАВИЛИ 16 глоби с фиш и 2 акта по Закона за движение по пътищата за установени нарушения при проведена на 26 ноември полицейска операция на територията на града. Проверени са общо 54 МПС и 55 лица.

20-ГОДИШЕН ОТ С. ГРАДЕЖНИЦА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 26 ноември около 14.00 ч. е установен да управлява лек автомобил в посока ПП I-4 след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС след употреба на наркотици е образувано и в РУ - Ловеч. На 27 ноември около 16.00ч. служители от местното районно управление са спрели за проверка в града лек автомобил с водач 46-годишен от Ловеч. При тестване на водача с техническо средство пробата е отчела положителен резултат за канабис и амфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"