От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 10 декември 2021 г.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ:

Троян – в периода от 7 до 9 декември на територията на общината е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 48 места за настаняване, 6 места за обществено хранене, 44 МПС и 78 лица, като за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.

Ябланица – на 9 декември полицейските служители са проверили 31 лица и 20 МПС, като за установени нарушения са съставили 25 глоби с фиш и 19 акта по Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Тетевен – полицейските служители през вчерашния ден са извършили проверка на 28 лица и 28 МПС, като за констатирани 10 нарушения са съставили един акт и 9 глоби с фиш.       

НА 9 ДЕКЕМВРИ ОКОЛО 19.00 Ч В ЛОВЕЧ на кръстовището, образувано от Транспортен мост и ул. «Търговска», с посока на движение към град Троян, 39-годишен мъж при управление на лек автомобил е блъснал в крака 29-годишен пешеходец. Потърпевшият е отказал медицинска помощ и не е пожелал да посети ЦСМП-Ловеч. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.                                                      

НА ТРЕТОКЛАСЕН ПЪТ III-401 В ПОСОКА УГЪРЧИН на 9 декември около 13.40 ч. 29-годишен мъж при управление на лек автомобил е отказал да изпълни полицейско разпореждане и да спре превозното средство, за да му бъде извършена проверка. Малко по-късно водачът е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство.

20-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Луковит, след като на 9 декември около 14.00ч. при управление на лек автомобил в с. Дерманци е спрян за полицейска проверка, при която служителите на РУ - Луковит са установили, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Превозното средство е било с табели, издадени за друго МПС, а тестването на водача с полеви наркотест е дало положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"