Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОДМВР – Ловеч на 17 януари 2022 г.

17 Ян 2022

21-годишна жена от с. Галата е задържана за срок до 24 часа в РУ - Троян, след като на 16 януари около 03.55 ч. при управление на лек автомобил по ул. „Захари Стоянов“ в Троян е спряна за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол. Техническото средство, с което е тествана е отчело над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и на водачката е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Полицаи от РУ - Луковит са иззели 40 кг нарязан тютюн. Това е станало на 15 януари в Луковит при специализирана полицейска операция за противодействие на държането и разространението на акцизни стоки без бандерол, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на общинския пазар в града. От сергия и паркиран в близост автомобил, с ползвател 41-годишна жена от с. Буковлък, са иззети общо 5 полиетиленови чувала, съдържащи нарязана листна маса - тютюн, с общо тегло  40,150 кг. На жената е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Работа по случая продължават служителите на РУ - Луковит.

В РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 23-годишен от с. Славяни, който на 14 януари около 02.00ч. на бул. «Велико Търново» в Ловеч при опит да бъде спрян за полицейска проверка от автопатрул на РУ - Ловеч, не се е подчинил на подаден по съответния ред звуков и светлинен сигнал. Малко по-късно лицето е установено и задържано. По случая в РУ – Ловеч, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Споделяне

Свързани статии (по етикет)