От информационния бюлетин на ОДМВР - Ловеч на 3 февруари 2022 г.

На ул. «Ген. Карцов» в Троян, около 07.50 ч. на 2 февруари, 20-годишна жена при управление на лек автомобил в посока от града към с. Бели Осъм не е осигурила дистанция с движещия се пред нея лек автомобил и го е ударила в задната част. При удара пострадалото превозно средство се е завъртяло и се е ударило в бетонен стълб. В резултат на сблъсъка леко е пострадала 49-годишна пътничка от потърпевшия автомобил, която е прегледана в болница и е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 20-годишната жена е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на община Луковит на 2 февруари. В хода й служителите на местното РУ и на Зонално жандармерийско управление – Плевен, са обходили 11 населени места, проверили са 60 лица и 50 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 11 глоби с фиш.

Сигнал за пътен инцидент е получен в РУ – Тетевен на 2 февруари около 9.15 часа. Полицейски екип на място е установил, че на пътя от Рибарица за Тетевен 76-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и е пропаднал в коритото на река Бели Вит. При инцидента леко е пострадал водачът, който е с охлузвания, а 66-годишна пътничка от превозното средство е откарана в болница със счупен крак. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Около 08.30 ч. на 2 февруари на пътя от с. Сопот към Угърчин 33-годишен при управление на товарен автомобил «Рено Клио» е загубил контрол върху превозното средство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е последвал удар в движещ се там трактор. При инцидента са нанесени материални щети по превозните средства, а водачът на «Рено»-то е прегледан в болница и е освободен по негово настояване. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

37-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ -Луковит, след като на 2 февруари при управление на лек автомобил е спрян за проверка и е установено, че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, а нарушението е извършено в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ – Луковит, продължават работа.

33-годишен от врачанско село е задържан в РУ - Луковит, като заподозрян за извършена домова кражба на вещи и предмети за бита от къща в с. Беленци. Мъжът е направил пълни самопризнания за осъществената от него престъпна дейност, а част от инкриминираните вещи са установени и приобщени към материалите по случая. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължават служители на РУ - Луковит.                                                          

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"