Печат на тази страница

От информационния бюлетин на ОДМВР - Ловеч на 4 февруари 2022 г.

04 Фев 2022

Сигнал за пожар във вилна постройка край село Лисец е получен в РСПБЗН – Ловеч, на 3 февруари около 20.50 часа. Незабавно към мястото на произшествието е изпратен екип на противопожарната служба, като според първоначалната информация най-вероятно инцидентът е възникнал при запалване на печка на твърдо гориво. Сградата е изгоряла, а при пожара са пострадали общо девет младежи на възраст от 14 до 22 години. Трима от тях са откарани за лечение в болница «Пирогов» в София, а останалите са прегледани в ловешката болница. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пожара.

Сигнал със стоп палка към водач на високопроходим преправен автомобил «Нисан», транспортиращ дърва за огрев и движещ се в посока центъра на селото, са подали полицаи в с. Български извор на 3 февруари около 16 часа. Водачът не изпълнил разпореждането да спре и продължил движението си по черен път извън населеното място, като е бил последван от служителите на реда. Там автомобилът е изоставен от водача си, а полицаите установили, че превозното средство е натоварено с около два пространствени куб. метра дърва за огрев от вида «цер» и «джанка», като върху тях няма поставена контролна горска марка. Проверка е установила също, че превозното средство е с прекратена регистрация, а регистрационните му табели са издадени за друг автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Полицейска операция срещу битовата престъпност в малките населени места е проведена на територията на Тетевен на 3 февруари. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 132 лица, 102 МПС, проверили са две заложни къщи и за установиени нарушения са съставили 5 акта и 26 глоби с фиш.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ - Ябланица, трима младежи на възраст 18, 20 и 17 години са установени като извършители на кражба от 2 февруари на домашна посуда и консерви от къща в с. Брестница. Лицата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ - Ябланица.

48-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 3 февруари около 14.40 ч. в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на алкохол с конценттрация в издишания въздух 2.25 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

 

Споделяне

Свързани статии (по етикет)