Култура

Преработено издание на книгата „Речник на троянския говор”, излязло от печат през май 2022 г., ще бъде представено утре, 17 януари, от 17:30 часа в Серяковата къща, съобщиха от галерията.
На 12 декември (понеделник) от 17:30 ч. в Градската художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" ще бъде открита ретроспективната изложба „Неугасващи багри“ по повод 100 години от рождението на Иван Пеевски, съобщават от пресцентъра на Община Севлиево.
Филмът за доц. Кристиан Таков „Моралът е доброто“ предстои да бъде представен и в гр. Ловеч в кино „Космос“. Прожекциите ще бъдат на 10.12.2022 г. (събота) от 16:10 часа и на 12.12.2022 г. (понеделник) от 18:40 часа.
Бившият възпитаник на НУПИ „Проф. Венко Колев“ в Троян - Иван Кънчев, е удостоен с международната награда „Донатело“ (Флоренция, Италия). Това е една от най-престижните награди за изкуство, присъждана на творци, откроили се със своите артистични и стилистични търсения –…
Кметство Врабево заедно с местното читалище “Христо Ботев-1911 г.” и фондация „Българска памет“, както и със съдействието на Община Троян и Съюза на българските писатели, обявяват Пети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства.
Изложбата „Метаморфози“ на търновската художничка Адриана Христова бе открита в Природонаучния музей в Черни Осъм на 12 ноември. Изложбата разглежда темата за промените, които съвсем естествено настъпват в природата и формират уникална и единна екосистема. Бъдейки неизменна част от необратимото…
За пръв път пред публика младата писателка Рая Петрова представи дебютната си книга „Искра на пробуждане“. Това се случи в Оксфордската библиотека в чешката столица преди няколко дни. Книгата е на английски език и е публикувана от известното английско издателство…
Уважаеми музейни, читалищни и библиотечни дейци, уважаеми преподаватели, научни работници и творци, скъпи троянци, честит 1 ноември - ден на народните будители!
На 1 ноември, вторник, от 16:00 часа в зала „Архимандрит хаджи Макарий“ в Троянския манастир ще бъдат отбелязани 150 години от основаването на Монашеския революционен комитет в светата обител.
На 1 ноември, вторник, от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” в Троян се открива традиционната Есенна изложба на Дружеството на троянските художници. Тази година тя ще премине под знака на Деня на народните будители.
Страница 1 от 17

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"