Култура

Община Троян публикува на официалната си интернет страница насоки за кандидатстване за включване на прояви в календарния план на културните събития за 2024 година. В съобщението се отбелязва, че:
Природонаучен музей (ПНМ) – Черни Осъм, съвместно с читалище „Знание-1906 г.“ организират предколедно събитие „На гости в Черни Осъм“, което обещава да зареди атмосферата с вълшебство и празнично настроение.
Община Троян и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обявяват конкурс за ученици за изработване на коледна картичка на тема „Създай Коледна магия на хартия“.
Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) в Троян организира «Игри с татко» - инициатива, с която ще бъде отбелязана 10-ата юбилейна Седмица на бащата. Събитието ще се проведе на 15 ноември (сряда) от 17:15 часа в Центъра (Шошковата къща).
Песента „Спасение” е най-новият осъществен авторски проект на младата Божидара Симеонова – певица и композитор. Освен изпълнител, тя е автор на музиката и аранжимента на песента, а текстът отново е дело на нейната майка – писателката Лина Борджиева.
Мили приятели, близки, роднини и свидетели на магичното ми детство през летата ми, прекарани в Троян!
В Природонаучния музей се проведе за поредна година събитието Космически уикенд. Двата дни (21 и 22 октомври), посветени на космоса, проследиха историята на вселената и обърнаха поглед към космическото бъдеще.
Кипърският писател Андонис Георгиу и неговата преводачка Ирена Алексиева пристигат в България за серия от срещи, посветени на новоизлязлата на български книга на Георгиу – „Дъхът на ближните“.
Природонаучният музей в Черни Осъм ще се превърне в център на космически знания и вдъхновение на 21 и 22 октомври (събота и неделя). Събитието се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Община Троян по програма „Културен календар“.
Организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура "36 маймуни" и изследователят-прилеполог Антония Хубанчева представиха интерактивната инсталация "В малкия голям свят на прилепите" в залите на Природонаучния музей в Черни Осъм. Образователното събитие, състояло се на 10 и 11 октомври, показа…
Страница 1 от 23

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"