Култура

Гост-лектори от Норвегия ще представят на 20 май, петък, от 10:00 до 17:00 часа в Информационно-културния център в Троян теми, свързани с успешното предприемачество в областта на културата.
На 19 май от 18.00 ч в галерия „Серякова къща” ще се открие изложбата „50 години творческа дейност” на художника Енчо Ганковски.
На 14 май (събота) от 15 до 22 часа в Троян предстои да се случи поредната „Нощ в музея”.
Изложба „Моят град, град на герои и опълченци“, посветена на 145 години от създаването на българското опълчение и неговото участие в Освободителната война 1877-1878 г., ще бъде открита на 4 май, сряда, в 17:00 часа. Експозицията е подредена в стъклените…
Фестивалът за музика и съвременно изкуство Ritual Gatherings идва на 7 май в Орешак със специално събитие с участието на един от най-популярните музикални продуценти в България, родом от Троян – Иван Шопов и изложби на известни местни творци –…
Първата инициатива на Народно читалище „Просвета-1926 г.“ в Добродан след края на ковид-ограниченията беше отбелязването на Лазаровден.
Има една нишка, която прави живота мистично осезаем – позволява му да се провре през сетивата ни и да разлюлее душата като сладостно потрепваща камбана. Тази нишка е творчеството.
На 15 април от 17.30 ч. в галерия „Серякова къща“ д-р Набиола Масуми ще направи презентация на тема „Керамиката в поезията на Омар Хаям”.
Шестгодишната Алисия от ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян, се класира сред първите участници в четвъртото издание на Националния детски конкурс „Картичка за мама“, съобщиха от училището.
На 27 март внезапно ни напусна Васил Радойчевски. Вестник „Троянски глас“ загуби верен приятел и талантлив сътрудник.
Страница 1 от 13

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"