Предстоящо: Международен фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER в Троянския Балкан

За четвърти пореден път до с. Дебнево в Троянския Балкан ще се проведе Международният фестивал на музиката и изкуствата JAM ON THE RIVER 2022 на 12 и 13 август. Нестандартният фестивал, който не използва зали, площади или стадиони, а се разполага на красивата поляна над река Видима до село Дебнево под дъхавите хълмове на Троянския Балкан, съчетава в едно магията на музиката и природата.

Международни и български етно джаз музиканти и формации и тази година ще представят своето творчество и талант на сцената на JAM ON THE RIVER 2022.

Програмата на фестивала включва световноизвестни музиканти от България, Италия, Германия и Монголия.

12 АВГУСТ 2022 (ПЕТЪК), НАЧАЛО: 18:00 Ч.

- Spectrum Vocal Band – етно джаз акапелна група

 - Дуо Christopher Herrmann, виолончело (Германия) и Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка (Монголия)

 - Angel Demirev Folk Quartet

 - Формация „Жарава“

13 АВГУСТ 2022 (СЪБОТА), НАЧАЛО: 18:00 Ч.

 - Гайдарска дружина и формация тъпани „Троп'Ангелес“

 - Танцови състави към НЧ "Просвета -1905 г.", с. Дебнево

- Звезден квартет, сформиран специално за Jam on the River 2022 – Renzo Ruggieri (Италия), акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас и Цветан Георгиев, ударни

 - Вероника Тодорова, акордеон и камерен оркестър „Дианополис“

- All-Star-Jam Band 2022 – Вероника Тодорова, акордеон, Enkhjargal Dandarvaanchig, конеглава цигулка, Christopher Herrmann, виолончело, Renzo Ruggieri, акордеон, Минко Ламбов, пиано, Станислав Георгиев, бас, Ангел Димитров, китара, Цветан Георгиев и Стефан Тодоров, ударни

Зрителите на фестивала ще могат да се насладят на приказни творчески концепции и демонстрация на приложни изкуства сред магичната авансцена на Троянския Балкан. Магията на изкуствата ще бъде представена от майстори на керамиката, художници с рисунки на стъкло и други творци на приложните изкуства.

Гостите ще могат да вкусят традиционни български ястия, месо и зеленчуци на скара, понички, гофрети, студена бира, безалкохолни напитки и още лакомства за малки и големи, които ще бъдат сервирани от професионалисти в български носии.

Предвидени са шатри и чадъри, а ако някой загрее прекалено много в ритъма на музиката, вировете на река Видима надничат с бистрите си очи точно отдолу.

Освен на традиционните пейки, гостите ще могат да поседнат и на сламени бали и да усетят естествения дъх на вълшебната природа на Балкана.

JAM ON THE RIVER 2022 се радва на изключителната подкрепа на кмета на Троян Донка Михайлова и Община Троян, на един от водещите производители на чай и на пакетирани билки за аптечната мрежа в България -  „Биопрограма" ЕАД, и на ЕТ “Елимекс - ИВАН РАДЕВСКИ” - доказана фирма с повече от 20 години опит в мебелната индустрия.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"