Поздравителен адрес от Община Троян по случай Деня на народните будители

Поздравителен адрес от Община Троян по случай Деня на народните будители Илюстрация: СПГ по икономика "Д-р Петър Аладжов"

Уважаеми музейни, читалищни и библиотечни дейци, уважаеми преподаватели, научни работници и творци, скъпи троянци, честит 1 ноември -  ден на народните будители!

Вярваме, че днешният ден е добър повод да си спомним не само за делото на хилядите просветители и будители, благодарение на които народът ни успява да се съхрани и пребъде през вековете, но и да направим равносметка за мястото си в днешния забързан и многолюден свят.

Нека си припомним, че България отдавна е заявила своята принадлежност към света на демокрацията и свободата и да осъзнаем, че за да продължи да ни има, трябва да  опазим своите ценности, включително и културна и историческа си идентичност.

Все по-значима става ролята на онези съвременни будители, които с думи и дела успяват да събудят искрата на духа и да дадат тласък за развитие на кауза или идея. Вярваме, че тези хора на духа ги има и сред нас, тук в Троян,  и знаем, че те са хората, благодарение, на които градът ни се развива в правилната посока.

Изразяваме дълбокото си уважение към всички Вас – творци, културни и научни деятели, преподаватели, които с вяра и сърце работят, за да не загасват българското слово и дух и Ви пожелаваме здраве, търпение и упоритост в трудната, но благородна мисия, която следвате в професионален и житейски план!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

инж. Петко Пенков                                                                                Донка Михайлова

Председател на ОбС- Троян                                                            Кмет на Община Троян 

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"