Рая Петрова (R.P. Heaven) от Троян представи своя книга в Прага

Рая Петрова - готова за среща с читателите на дебютната й книга. Рая Петрова - готова за среща с читателите на дебютната й книга. Снимка: Фейсбук/Рая Петрова

За пръв път пред публика младата писателка Рая Петрова представи дебютната си книга „Искра на пробуждане“. Това се случи в Оксфордската библиотека в чешката столица преди няколко дни. Книгата е на английски език и е публикувана от известното английско издателство „Олимпия“. За оформлението на книгата и илюстрациите в нея се погрижи лично годеникът на писателката – дизайнерът Недко Чаушев от Пловдив.

Пред младата публика авторката сподели свои мисли и трепети, свързани с написването на първата й книга. Произведението е свързано с най-добрия път към себепознанието, към утвърждаване на ценностната система на всеки човек, без която не можем и стремежът към щастието и Бог. Според Рая Петрова балансът в живота е едно от най-важните неща за успеха и усещането за красота в живота на всеки. А ако човек открие и своята сродна душа, то битието му става по-пълноценно и цветно. Но най-важното за писателката е да бъдем истинни и да не допускаме лъжата да се вкорени в нас, в нашите отношения и мироглед. Макар и млада, авторката има зад гърба си много опит – няколко висши образования и множество специализации в чужбина. Книгата й е една симбиоза между преживяното и наученото от Рая, посетила почти всички европейски държави. Рая се гордее с това, че е българка и е израснала в красивия Троян- близо до природата и далеч от шума на големия град.

Средното си образование получава в „Американски колеж“ - Велико Търново. После учи Английска филология във Великотърновския университет „Свети свети Кирил и Методий“. Рая Петрова има завършени две магистратури - Лингвистика и превод и Психология. И двете приключва с успех: пълен отличен. След това специализира в Берн - Швейцария, Осло - Норвегия, Улвърхямптън - Англия. В момента работи като мениджър в английската фирма „Нон стоп“ в Прага. Тя е бизнес коуч.

Както самата Рая Петрова пише в предговора към книгата си – тя е написана между ученето, пътуванията на писателката в чужбина и докато се е справяла   с проблеми в работата и живота. „Искра на пробуждане“ е обърната към младата аудитория:

"...бих искала да споделя тази светлина и с вас. Тя бе първопричината да потърся отговорите в себе си. Винаги съм знаела, че искричката огън блести някъде там вътре, макар и слабо на моменти, очаквайки да бъде подкладена. Приканвам ви да си вземете от този благодатен пламък и да го използвате за добро. Помнете - пламъкът, който грее отвътре, е нищо по-малко от една всемирна истина. Подклаждайки този пламък, вие се сдобивате с универсален ключ, отключващ всички врати: вратата на щастието, силата, любовта, баланса и чистотата. Това е и ключът към опознаването на Бог и себе си. Това е ключът към пробуждането..."

„Не търсете щастието отвъд себе си. Пробудените търсят щастието вътре.” — Петър Дънов     

Ако желаете да прочетете книгата – може да я закупите и в електронен вариант – оттук: https://olympiapublishers.com/books/awakening-ignited

Последвайте Рая Петрова (авторски псевдоним R.P. Heaven) и в социалните мрежи:

  • Facebook: https://www.facebook.com/RPHeaven
  • Instagram: rpheaven_official
  • Linkedin: rayapetrova-rpheaven
  • e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"