Търновска художничка гостува в Природонаучния музей

Изложбата „Метаморфози“ на търновската художничка Адриана Христова бе открита в Природонаучния музей в Черни Осъм на 12 ноември. Изложбата разглежда темата за промените, които съвсем естествено настъпват в природата и формират уникална и единна екосистема. Бъдейки неизменна част от необратимото движение на природните цикли, животните, в това число и човекът, се трансформират от една форма на живот в друга форма на съществуване.

В тази съвсем натурална и органична метаморфоза по един дискретно сюррелистичен начин авторката открива начин да пресъздаде любовта и възхищението си към всички живи същества и природата, която винаги надделява.

Подредена в партньорство с Природонаучния музей – Черни Осъм, където може да бъде разгледана до 12 декември, тази изложба цели да насочи вниманието на публиката към важността от това да познаваме и опазваме местните животински видове като наобходима и жизненоважна част от големия световен организъм и същевременно да поднесе естетиката на живия свят чрез изразните средства на изкуството.

На снимките в галерията:

Адриана Христова е възпитаничка на Факултета по изобразителни изкуства към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с придобита бакалавърска степен по живопис при доцент Йордан Парушев и магистратура по графика при доцент Христо Цацинов. Член е на сдружение „Идействие“, което в периода 2012 -2015 г. работи по творчески проект „Таралеж-клуб за културни инициативи“. Другите творчески изяви на Адриана Христова включват самостоятелни изложби (включително и в Троян – „Тайната градина“, 2018 г.) и участия в различни колективни формати.

Първите посетители на изложбата.

Метаформози…

Снимки: Природонаучен музей - Черни Осъм

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"